21 Νοεμβρίου, 2014

ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ

Τα Εισόδια της Θεοτόκου τίμησε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου η Εκκλησία μας και παράλληλα εόρτασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε σε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στο φερώνυμο Ιερό ναό στη Γκοριτσά. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε Δοξολογία υπό του Σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου. Με την ολοκλήρωσή της Δοξολογίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στη σπουδαιότητα του διπλού εορτασμού, ενώ ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να προστατεύει, όπως μέχρι σήμερα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία μας.
Ακολούθησε ομιλία από τον Ταγματάρχη Εφοδιασμού Μεταφορών κ. Σπυρίδωνα Βλάσση, ο οποίος υπογράμμισε τον άρρηκτο δεσμό της Ορθόδοξης Πίστης και ιδιαίτερα της Μεγαλόχαρης με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας. Παράλληλα επεσήμανε σημαντικές ιστορικές επιτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποδεικνύουν τη διαχρονική γενναιότητα και αυταπάρνηση του έμψυχου δυναμικού τους, ενώ παράλληλα τόνισε την προσφορά τους την περίοδο της ειρήνης, όπως στις ημέρες μας.
Στη συνέχεια οι επίσημοι και οι αντιπροσωπείες των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μετέβησαν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου