03 Δεκεμβρίου, 2014

Διεθνής Διαφάνεια: Η Ελλάδα κερδίζει την Τουρκία στη διαφθορά!

Ένα καλό και αρκετά κακά νέα για την Ελλάδα περιείχε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για τον Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την έκθεση που μετράει το επίπεδο διαφθοράς στον δημόσιο τομέα, η Ελλάδα βελτιώνει τη θέση της και κατατάσσεται στην 69η θέση. Ωστόσο με 43 βαθμούς είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ιταλία, τη Βραζιλία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σενεγάλη και τη Σουαζιλάνδη. Θεωρείται δε πιο διεφθαρμένη από την Τουρκία που συγκεντρώνει 45 βαθμούς.
Η Διεθνής Διαφάνεια βαθμολογεί 175 χώρες και περιοχές στον κόσμο σχετικά με την αντίληψη που υπάρχει για το επίπεδο διαφθοράς. Η κλίμακα είναι 0-100. Όσο πιο χαμηλά, τόσο μεγαλύτερη η διαφθορά.
«Υπάρχει πορεία βελτίωσης της Ελλάδας, ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. H αποτελεσματικότερη νομοθεσία για όσους αποκαλύπτουν περιστατικά διαφθοράς (whistleblowers), καθώς και η δημιουργία δημόσια προσβάσιμων μητρώων πραγματικών δικαιούχων εταιριών, θα ανακόψουν πρακτικές διαφθοράς», τονίζει ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος Κώστας Μπακούρης.

 http://www.pontos-news.gr/article/127534/diethnis-diafaneia-i-ellada-kerdizei-tin-toyrkia-sti-diafthora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου