27 Δεκεμβρίου, 2014

Συμβουλές για αδυνάτισμα… μόνο για άνδρες


Παχυσαρκια 
      Το αδυνάτισμα δεν είναι μονάχα γυναικεία υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες ακολουθούν πιο πιστά μία δίαιτα, είναι πιο πειθαρχημένοι και σπάνια θα ενδώσουν σε ένα κομματάκι σοκολάτα. Αυτά ισχύουν, φυσικά, αν ποτέ αποφασίσουν να κάνουν δίαιτα!
Όταν, λοιπόν, ξεκινήσετε, οι παρακάτω 10 συμβουλές θα σας φανούν σίγουρα χρήσιμες.



1. Να ακούτε τους φίλους σας

Εάν οι φίλοι σας, έχουν αρχίσει να σχολιάζουν πόσο έχει μεγαλώσει η κοιλιά σας και ότι έχετε κάνει προγούλι, πρέπει να κάνετε κάτι γι’ αυτό.

2. Δίαιτα, όχι διατροφή

Αν νιώθετε άσχημα να λέτε ότι κάνετε δίαιτα, σκεφτείτε ότι η προσπάθεια σας δεν επικεντρώνεται μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά στο να αποκτήσετε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

3. Μάθετε τι σημαίνει να τρώτε υγιεινά

Ενσωματώστε στη διατροφή σας τα φρούτα και τα λαχανικά, αυξήστε την πρωτεϊνη τρώγοντας, ψάρι, κρέας και κοτόπουλο, μειώστε τη ζάχαρη και το αλάτι και μη βάζετε στο πιάτο σας μεγάλες μερίδες. Δοκιμάστε να βάλετε και τη σύντροφό σας στο παιχνίδι και ξεκινήστε να κάνετε μαζί δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν τον καναπέ και την τηλεόραση.

4. Αποφύγετε δίαιτες που δεν έχουν καθόλου υδατάνθρακες

Αυξάνοντας την ποσότητα κρέατος που τρώτε μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα καρδιακών νοσημάτων. Όλες οι κατηγορίες τροφών είναι απαραίτητες σε μία διατροφή, οπότε μην αφήσετε καμία απ’ έξω.

5. Μην ξεχνάτε τα φρούτα και τα λαχανικά

Μπορείτε να τα κάνετε χυμό, να τα ενσωματώσετε στο μεσημεριανό σας ή να τα έχετε ως σνακ στο γραφείο, αλλά μην ξεχνάτε ότι πρέπει να καταναλώνετε πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα.

6. Αποφύγετε τα ντελίβερι

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε εντελώς, προτιμήστε καλαμάκια και όχι τυλιχτό ή μία πίτσα μαργαρίτα και όχι σπέσιαλ.

7. Από το ποτό στο σπίτι

Μετά από το ξενύχτι και το ποτό, η καντίνα με το «βρώμικο» μπορεί να φαίνεται δελεαστική αλλά θα κάνει και όλη τη ζημιά στη διατροφή σας και δεν θέλετε να χαλάσετε την προσπάθεια που κάνετε.

8. Πείτε ψέματα

Εάν οι φίλοι σας, σας κοροϊδεύουν που πήρατε σαλάτα αντί για μπέργκερ και νιώθετε άσχημα, μπορείτε να τους πείτε ότι ήταν εντολή γιατρoύ το να κόψετε τα λιπαρά.

9. Μην βλέπετε απλά μπάλα στην τηλεόραση, παίξτε κιόλας

Βγείτε από το σπίτι και πήγαινε για τρέξιμο, ανεβείτε στην Πάρνηθα για πεζοπορία ή παίξτε μπάλα με τους φίλους σας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου