Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

5 πράγματα που δεν πρέπει να δημοσιεύετε ποτέ στο Facebook

   Σε συνέχεια της δημοσίευσης μας για τα παραπλανητικά μηνύματα που βλέπουμε συχνά στο Facebook και αφορούν την προστασία δεδομένων και τις «επιπρόσθετες» ρυθμίσεις του απορρήτου, με την ανάρτηση κατεβατών γραμμένα από επίδοξους νομικούς-απατεώνες, θα αφιερώσουμε αυτό το άρθρο σε αυτούς που επιθυμούν να προστατέψουν τον εαυτό τους και την οικογένεια τους.

Το πραγματικά αστείο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ενώ υπάρχουν ορισμένοι που δημοσιεύουν με τους τόνους προσωπικές λεπτομέρειες από τη ζωή τους και διάφορα άλλα προσωπικά δεδομένα πιστεύουν ότι αν αναρτήσουν ένα νομότυπο κείμενο θα καταφέρουν να παρακάμψουν τους Όρους Υπηρεσιών του κοινωνικού δικτύου. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσουμε αμέσως από την αρχή ότι οι πληροφορίες που ανεβάζετε και μοιράζεστε στο Facebook ανήκουν και στο Facebook ας δούμε ποιο είναι το πρόβλημα πραγματικά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα  έγκειται στην ασφάλεια σας. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολύ άνετα από κάποιον που θέλει να σας κάνει κακό.  Τι μπορείς να μάθεις κοιτάζοντας μόνο τις φωτογραφίες κάποιου; Ας τα δούμε όμως ένα ένα.  Ακολουθεί μια λίστα από 5 πράγματα που πρέπει αποφεύγετε να δημοσιεύετε στα κοινωνικά δίκτυα, και γενικότερα online.
facebook-evil-eyes
1. Ποτέ μα Ποτέ την Πλήρη Ημερομηνία Γέννησης (δική σας ή κάποιου μέλους της οικογένειάς σας)
Σε όλους αρέσουν οι ευχές τα γενέθλια από τους φίλους μας στο Facebook. Θα μας κάνει να αισθανόμαστε καλά γνωρίζοντας ότι κάποιοι μας σκέφτηκαν και αφιέρωσαν μερικά δευτερόλεπτα να μας αφιερώσουν μια ευχή. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με αυτούς που σας αγαπούν και σας σκέφτονται προσφέρεται σε κακόβουλους χρήστες την πλήρη ημερομηνία της γέννησης σας. Γνωρίζεται που μπορούν να την χρησιμοποιήσουν; Θα είναι πολύ καλύτερο να μην  δώσετε την ημερομηνία, αλλά αν πρέπει, τουλάχιστον μην φανερώσετε τον χρόνο γέννησης. Οι πραγματικοί φίλοι σας γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες έτσι κι αλλιώς.
2. Κατάσταση Σχέσης
Έχετε σχέση ή όχι, αυτό δεν αφορά το Facebοok. Μαζί με τους φίλους σας, παρακολουθούν και οι απατεώνες. Αν κάποιος γνωρίζει ότι μένετε μόνος ή μόνη, και σας δει κάπου έξω, γνωρίζει ότι το σπίτι σας είναι αφύλακτο.
3. Την τρέχουσα τοποθεσία σας
Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν πάρα πολύ την λειτουργία tagging τοποθεσίας στο Facebοok. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους άλλους να γνωρίζουν που είμαστε. Είσαστε ας πούμε σε διακοπές και όχι στο σπίτι σας. Αν οι κλέφτες γνωρίζουν το μέρος, ξέρουν ακριβώς και πόσο χρόνο έχουν για να σας κλέψουν. Μπορείτε να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σας όταν φτάσετε στο σπίτι ή να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα στους φίλους σας για να τους κάνετε να ζηλέψουν.
4. Το γεγονός ότι είστε Home Alone
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουν ενημερώσει οι γονείς τα παιδιά τους, ότι δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουν ότι είναι μόνα στο σπίτι.  Οι λόγοι είναι ευνόητοι και καθόλου ευχάριστοι.
5. Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας με tag τα ονόματα τους
Αγαπάτε τα παιδιά σας. Κάνετε τα πάντα για να τους κρατήσετε ασφαλή, αλλά ανεβάζετε εκατοντάδες tagged φωτογραφίες και βίντεο με τα παιδιά τους στο Facebook, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου