23 Ιανουαρίου, 2015

Αν φας αυτά θα πεινάς ακόμα περισσότερο

 

Όταν τρως χορταίνεις αφού νιώθεις το στομάχι σου να γεμίζει και το αίσθημα της πείνας φεύγει μακριά. Καλά τα λες αλλά, ξέρεις ότι μερικές τροφές αντί να σε χορτάσουν, σε κάνουν να πεινάς ακόμα περισσότερο; Δεν το ήξερες; Τώρα, λοιπόν, που το έμαθες πρέπει να σου αποκαλύψουμε ποιες ακριβώς είναι αυτές οι τροφές για να μην τις βγάλεις από το διατροφολόγιο σου και φυσικά για τις αντικαταστήσεις με άλλες που θα σε κάνουν να αισθανθείς καλύτερα. 

http://ipop.gr/file/2015/01/bread-ipop.gr_.gif
Το λευκό ψωμί: Συνήθως συνοδεύεις το γεύμα σου με ψωμί για να χορτάσεις περισσότερο. Πρέπει να ξέρεις ότι αυτό δεν σε βοηθά αντιθέτως σου κάνει κακό. Θα σου το εξηγήσουμε. Για να γίνει το ψωμί χρησιμοποιείται αλεύρι. Το λευκό αλεύρι που είναι το βασικό συστατικό του ψωμιού έχει υποστεί ειδική επεξεργασία. Έχει απογυμνωθεί ο φλοιός του σιταριού και έχει μείνει μόνο το εσωτερικό του. Αυτό μειώνει τις ίνες κατά 40% και δεν το λέμε εμείς αλλά οι επιστήμονες που έκαναν σχετικές έρευνες. Ισπανοί επιστήμονες απέδειξαν ότι όσοι καταναλώνουν λευκό ψωμί εκτός από το σωματικό τους βάρους αυξάνουν και την ποσότητα του γεύματος τους. 
 http://ipop.gr/file/2015/01/ximos-ipop.gr_.gif

Χυμοί φρούτων: Οι χυμοί φρούτων (οι συσκευασμένοι που κυκλοφορούν στο εμπόριο) επειδή έχουν αρκετή ζάχαρη και άλλες γλυκαντικές ουσίες κάνουν τα επίπεδα σακχάρου να ανεβαίνουν στα ύψη και έτσι πεινάς ακόμα περισσότερο.
 http://ipop.gr/file/2015/01/salt-ipop.gr_.gif

Οι τροφές που έχουν πολύ αλάτι: Οι ξηροί καρποί που έχουν πολύ αλάτι αλλά και τα αλμυρά σνακ σε κάνουν να πίνεις πολύ νερό αλλά παράλληλα σε κάνουν να θες να φας πιο πολύ για να χορτάσεις. Προκαλούν αύξηση της ινσουλίνης η οποία με το νερό μετά πέφτει απότομα (όπως το ίδιο απότομα ανέβηκε) Ο εγκέφαλος σου στέλνει μήνυμα στο στομάχι ότι κάτι δεν πάει καλά και για να μπορέσει να επιλυθεί το πρόβλημα σου ο οργανισμός σου φωνάζει πως πρέπει να φας.



http://ipop.gr/themata/frontizw/fas-afta-tha-pinas-akoma-perissotero/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου