22 Ιανουαρίου, 2015

Επανάσταση στις αερομεταφορές: Η πρώτη πτήση αεροπλάνου χωρίς καύσιμα (video)

                                                 
            Το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2 έτοιμο για τον πρώτο γύρο του κόσμου χωρίς καθόλου καύσιμα
          Επανάσταση στις αερομεταφορές: Η πρώτη πτήση αεροπλάνου χωρίς καύσιμα (video)
          Το αεροπλάνο Solar Impulse 2, το οποίο τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, θα επιδιώξει τον επόμενο μήνα να γράψει ιστορία, κάνοντας τον γύρο του κόσμου χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου καύσιμα.
            Η απογείωση θα γίνει από το Aμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η πτήση θα κάνει στάσεις στην Ινδία, τη Μιανμάρ και την Κίνα, προτού διασχίσει τον Ειρηνικό Ωκεανό, πετάξει πάνω από τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, για να προσγειωθεί ξανά εκεί από όπου ξεκίνησε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Το ταξίδι των περίπου 35.000 χιλιομέτρων αναμένεται να διαρκέσει πολύ, γύρω στους πέντε μήνες (τέλος Φεβρουαρίου με τέλος Ιουλίου). Το αεροσκάφος θα πιλοτάρεται από δύο Eλβετούς πιλότους που θα εναλλάσσονται και θα στριμωχθούν στην μικρή καμπίνα του αεροπλάνου επί πέντε ημέρες και νύχτες συνεχώς στον αέρα.
«Θαύματα μπορούν να γίνουν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να πετάμε μέρα-νύχτα σε ένα αεροσκάφος, χωρίς σταγόνα καυσίμου», τόνισε ένας από τους πιλότους, ο Bertrand Piccard.

Περισσότερα: Επανάσταση στις αερομεταφορές: Η πρώτη πτήση αεροπλάνου χωρίς καύσιμα (video) - Akous. Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου