Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Τρείς λόγοι που βγάζουμε σπυράκια!!!

                                         
Καταρχήν να θυμίσουμε πως, σύμφωνα με... τις τελευταίες έρευνες, η ζάχαρη είναι ένας από τους πιο σοβαρούς παράγοντες που πυροδοτούν την ακμή (αυτό, όσον αφορά όλους τους ιατροφικούς μύθους που ακούγονται κατά καιρούς για το θέμα).
Όμως υπάρχουν και κάποια αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, που φαινομενικά είναι αθώα όμως μπορεί να ευθύνονται για σπυράκια που ξεπετάγονται στο πρόσωπό μας από το πουθενά.

1. Τα γυαλιά ηλίου. 
Ναι, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, στα γυαλιά ηλίου και οράσεως συγκεντρώνονται ουκ ολίγα βακτήρια- πολύ περισσότερο δε, αν συνηθίζετε να τα ρίχνετε στην τσάντα σας χωρίς τη θήκη τους, να τα παρατάτε στο τραπέζι της καφετέριας ή να τα χρησιμοποιείτε στη θέση στέκας για τα μαλλιά σας. Τι μπορείτε να κάνετε: ιδανικά, να περνάτε κάθε μέρα τον σκελετό τους με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι ή να τα πλένετε με αντιβακτηριδιακό σαπούνι και νερό.

2. Το κινητό σας. 
Αυτή η συσκευή που σχεδόν δεν την αφήνουμε από τα χέρια μας, μαζεύει τα περισσότερα βακτήρια από οποιαδήποτε άλλη. Και σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να την καθαρίζετε κάθε μέρα με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι- οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε αυτή τη διαδικασία πριν από κάθε χρήση, πράγμα μάλλον ουτοπικό.

3. Τα πινέλα του μακιγιάζ. 
Δεξαμενές βακτηριδίων, μαζί με τα σφουγγαράκια μακιγιάζ, χρειάζονται καθάρισμα μια φορά την εβδομάδα με τα ειδικά διαλύματα που έχουν στην γκάμα τους οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών.  Όσο και αν ακούγεται μια βαρετή διαδικασία, η επιδερμίδα σας θα σας ευγνωμονεί!

http://frapedoypoli.blogspot.gr/2015/02/blog-post_602.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου