20 Μαρτίου, 2015

3ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΕΠΕΖΗΣΕ 11 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ!


..........θάυματα γίνονται ακόμη και στις μέρες μας.  

Δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες με ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροπλάνα, βάρκες και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους ψάχνουν στην αχανή έκταση της Σιβηρίας για να βρουν την 3χρονη Καρίνα που έχει εξαφανιστεί εδώ και 10 ημέρες.
Στα δάση τάιγκα της Ανατολικής Σιβηρίας, η θερμοκρασία πέφτει στους -50 °C. Παντού κυκλοφορούν λύκοι και αλεπούδες ενώ εκεί υπάρχει ο μεγαλύτερος πληθυσμός καφέ αρκούδων σε όλο τον κόσμο. Η ζωή της μικρούλας κινδυνεύει και οι αρχές ψάχνουν παντού, δύτες μπαίνουν και μέσα στα ποτάμια και τις λίμνες. Το έργο τους είναι πολύ δύσκολο αφού ακόμη και ένας ενήλικος μόνο από θαύμα θα μπορούσε να μείνει ζωντανός από τις κρύες νύχτες και τα θηρία.  
Ξαφνικά οι διασώστες εντοπίζουν ταλαιπωρημένο, το μικρό κουταβάκι της Καρίνα το οποίο τους οδηγεί σε ένα λαγούμι μέσα στην άγρια βλάστηση, 5 χλμ μακριά από το χωριό της. Έκπληκτοι βλέπουν το κοριτσάκι σοκαρισμένο, υποσιτισμένο μα πάνω απ όλα ζωντανό. Του δίνουν νερό και μπισκότα, το παίρνουν αγκαλιά και το παραδίδουν στους γονείς οι οποίοι δεν έχασαν ποτέ την ελπίδα τους.          
Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Καρίνα Τσικίταβα, η οποία χάθηκε σε δάσος της Σιβηρίας και κατάφερε να επιβιώσει για 11 ημέρες χάρη στο κουταβάκι της που την κρατούσε ζεστή τα βράδια. Η τρίχρονη Καρίνα χάθηκε όταν ακολούθησε με το σκυλάκι τον πατέρα της που είχε πάει να σβήσει μια πυρκαγιά. Η μητέρα του παιδιού νόμιζε πως η μικρή ταξίδευε μαζί με τον πατέρα αλλά στην αραιοκατοικημένη περιοχή που ζουν δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας. Η μητέρα συνειδητοποίησε τέσσερις ημέρες αργότερα ότι η κόρη της είχε εξαφανιστεί ενώ ο πατέρας δεν το είχε αντιληφθεί. Όπως εξήγησαν αργότερα οι διασώστες, η Καρίνα τρεφόταν με  άγρια μούρα, έπινε νερό από το ποτάμι και κοιμόταν σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι από ψηλά χόρτα. Γι αυτό και ήταν αδύνατο για τα ελικόπτερα να την εντοπίσουν. Το παιδί φορούσε μόνο ένα κόκκινο εσώρουχο, είχε χάσει τα παπούτσια της και περπατούσε ξυπόλητη μόνο με τις κάλτσες.
Το μικρό κουτάβι της, είναι αυτό που της έσωσε τη ζωή, αφενός επειδή την κρατούσε ζεστή για πολλές μέρες, αφετέρου λόγω του ότι για 48 ώρες έφυγε από κοντά της για να καλέσει βοήθεια. Και όντως επέστρεψε μαζί με τους διασώστες τους οποίους κατηύθυνε σωστά. Αμέσως η μικρή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα της αλλά δεν θέλησε να μιλήσει για την περιπέτεια της. Οι γιατροί διέκριναν ένα βαθύ τραύμα  στο χέρι από επίθεση αρκούδας, γρατζουνιές στα πόδια της ενώ τσιμπήματα κουνουπιών καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του σώματός της. Ειδικός ψυχολόγος που την προσέγγισε δήλωσε ικανοποιημένος από την επαφή με την μικρή η οποία ζυγίζει μόλις δέκα κιλά..
Η ιστορία της μικρής καρίνα έγινε πρωτοσέλιδο ενώ το κουράγιο, η πίστη και η ελπίδα της ίδιας και της οικογένειας της σίγουρα αποτελεί μήνυμα προς όλους αφού θάυματα γίνονται ακόμη και στις μέρες μας.  http://diasimesistories.blogspot.gr/?view=classic







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου