Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

                          Αποτέλεσμα εικόνας για αγια σοφια
  1.  Ο Akşemseddin (Ακσεμσεντίν)πίστευε και αυτό το   τόνιζε και στους μαθητές του, πως όποιος καθόταν μπροστά από το «Κρύο Παράθυρο» και δροσίζονταν από αυτόν τον αέρα, το μυαλό του ως εκ θαύματος αμέσως «φωτίζονταν» και «καθάριζε» από κάθε βλαβερή σκέψη και τότε μπορούσε να κατανοήσει θεολογικές έννοιες που πριν του φαίνονταν ακατανόητες.
  2. Οι Τούρκοι πιστεύουν πως πέτρα αυτή του Ιησού Χριστού(βρισκεται μεσα στηνΑγια Σοφία, στην νοτια πλευρα) έχει θαυματουργικές ιδιότητες. Οποία καινούργια μάννα της οποίας το μωρό της ήταν πολύ ανήσυχο και έκλεγε συνέχεια το πήγαινε και το ξάπλωνε μέσα στην κοιλότητα της πέτρας. Τότε το μωρό της αμέσως ηρεμούσε και ησύχαζε. 
  3. Ο θρύλος λέει ότι αν κάποιος πάει κατω από  τον  κεντρικό πολυέλεο και προσευχηθεί συνεχώς επί 40 πρωινά, τότε θα μπορέσει να δει τον ίδιο τον Hızır (''Χιζίρ'',ειναι ο Αγιος Γεωργιος )και να του παρακαλέσει να τον θεραπεύσει από την ασθένεια που τον βασανίζει. Αυτός τότε θα τον ευσπλαχνιστεί και θα τον θεραπεύσει.
  4. Οι Τούρκοι λένε πως η Αγία Σοφία έχει 316 πόρτες αλλά… κάνεις δεν μπόρεσε να τις μετρήσει ακριβώς.
  5. Μέσα στον ναό της Αγίας Σοφίας ,κάπου  κρύβεται μια άλλη σαρκοφάγος που λέγετε πως εκεί μέσα είχε τοποθετηθεί γνήσιο αντίγραφο του πορτραίτου του Μωάμεθ του Πορθητή που το έχει φιλοτεχνήσει ο Ιταλός ζωγράφος Μπελίνι όταν το πρόσφερε σαν δώρο στον Πορθητή. 
  6. Ο κεντρικός θόλος της Αγίας Σοφίας πιστεύεται πως έχει μεγάλες ιαματικές ιδιότητες. 
  7. Στο πίσω μέρος της Αγίας Σοφίας, στην δυτική πύλη, υπάρχει όπως αναφέρεται μια δοκός που ονομάζετε, «Η Ιδρωμένη Δοκός». Αυτή η «Υγρή Στήλη» όπως χαρακτηρίστηκε, έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
  8. Για τους αρρώστους που έπασχαν από δύσπνοια και άλλες ασθένειες των πνευμόνων, λέγεται πως αν πήγαινα νωρίς το πρωί στην πηγή της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται έξω από την κεντρική πύλη και έπιναν νηστικοί τρεις κούπες από το νερό της, τότε θα θεραπεύονταν αμέσως.
  9. http://www.eleysis-ellinwn.gr/el/articles/xristianismos/8aymata_kai_8ryloi_ths_agias_sofias_prokaloyn_deos_stoys_toyrkoys.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου