31 Μαΐου, 2015

Δες τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις για ξυπνάς με το χαμόγελο στα χείλη!

Η ψυχολογία μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στο πως θα κοιμηθείς και πως θα ξυπνήσεις, όμως υπάρχουν και επιπλέον παράγοντες που επιβαρύνουν ή όχι την κατάσταση, ειδικά, που ξυπνάς! Δες τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις για ξυπνάς με το χαμόγελο στα χείλη!
1) Οι ενήλικες πρέπει να κοιμούνται από 7 εώς 9 ώρες ημερησίως και μάλιστα να πέφτουν για ύπνο νωρίς, κατά προτίμηση πριν τη 01.00.
2) Καλό είναι να μην υπάρχουν πηγές φωτός στο δωμάτιο που κοιμάσαι διότι ο εγκέφαλος αναγνωρίζει το φως ως "ξυπνάω" και το σκοτάδι ως "κοιμάμαι". Οπότε μαζί με τις πηγές φωτός σβήσε και το κινητό σου γιατί το πιθανότερο είναι να διακόπτεται ο ύπνος σου ακόμα και αν δεν το θυμάσαι το πρωί.
3) Το καλύτερο ξυπνητήρι είναι το φως του ήλιου. Οπότε ή κοιμίσου με τα μπατζούρια ανοιχτά ή φρόντισε το πρώτο πράγμα που θα κάνεις όταν ξυπνήσεις να ανοίξεις τα μπατζούρια. Το φως του ήλιου λέει στον εγκέφαλό μας οτι πρέπει να ξυπνήσει
4) Προσπάθησε να μην κοιμάσαι...μεθυσμένος. Πως θα γίνει αυτό; Απλά...μην μεθύσεις! Θα κάνεις από τους χειρότερους ύπνους και θα κάνεις μέρες να επανέλθεις...ειδικά αν έχεις περάσει τα πρώτα ..άντα
​5) Προσπάθησε να ξυπνάς κάθε μέρα την ίδια ώρα. Έτσι ο οργανισμός θα συνηθίσει σε έναν φυσικό ρυθμό τακτικής ώρας αφύπνισης, και κάποια στιγμή θα ξυπνάς σχεδόν χωρίς ξυπνητήρι και ευδιάθετος!
6) Φρόντισε να εντάξεις την γυμναστική στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Δεν έχει σημασία η ένταση της γυμναστικής, αρκεί να ασκείσαι. Θα κοιμάσαι πιο εύκολα και θα κουράζεσαι λιγότερο μέσα στη μέρα απ' ότι οι άνθρωποι που δε γυμνάζονται καθόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου