Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

Πώς την πάτησε γνωστός επιχειρηματίας με κομπίνα στους κωδικούς του e-banking; Τι πρέπει να προσέχετε;Πώς την πάτησε γνωστός επιχειρηματίας με κομπίνα στους κωδικούς του e-banking; Τι πρέπει να προσέχετε;
Σχεδόν 29.000 ευρώ έκαναν «φτερά» από δύο τραπεζικούς λογαριασμούς ενός 46χρονου στα Ιωάννινα, που έπεσε θύμα απάτης από άγνωστους χρήστες του διαδικτύου.
Ο επιχειρηματίας είχε λάβει τις προηγούμενες μέρες μήνυμα, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το περιεχόμενο του οποίου αφορούσε την αναβάθμιση και τον συγχρονισμό συσκευών λήψης κωδικών ασφαλείας για να κάνει τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου (e-banking).
Ως υποτιθέμενος αποστολέας του μηνύματος εμφανιζόταν πασίγνωστη τράπεζα.
Πράγματι, ο 46χρονος προχώρησε στο συγχρονισμό των δύο συσκευών λήψης κωδικών που διέθετε για το e-banking, με αποτέλεσμα οι δράστες να υποκλέψουν τους κωδικούς του και να αφαιρέσουν από δύο λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 28.627,83 ευρώ.
Τις τελευταίες μέρες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε προειδοποιήσει για κακόβουλο λογισμικό που αποστέλλεται μέσω μηνυμάτων στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία χρηστών του Διαδικτύου.
Διαβάστε πώς επικίνδυνα e-mail κλέβουν λεφτά από τους λογαριασμούς και πώς η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε αυτοκτονία ανήλικης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου