11 Ιουνίου, 2015

Η Εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερα Μητροπολη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

sparti-7
romfea
Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του ιατρού.

Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας, τελέσθηκε το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησαν έξι κληρικοί και οι δύο ιεροδιάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεώς Σπάρτης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας εκτέθηκαν, για ευλογία και προσκύνηση, λείψανα του Αγίου, που φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολή μας και τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του σεπτού Ποιμενάρχη μας, στις 4 Σεπτεμβρίου 2012, όταν ο τότε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά Βοιωτίας και νυν Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, στο πλαίσιο ειδικής θρησκευτικής εκδήλωσης για τον Άγιο Λουκά, μετέφερε τμήμα των Ιερών λειψάνων του στη Σπάρτη.

Επίκαιρα μίλησε ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης π. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος στάθηκε στη βαθιά πίστη, την καρτερία και τη θυσιαστική αγάπη του Αγίου Λουκά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τόνισε, ότι οι Άγιοι βρίσκονται κοντά μας τοπικώς, χρονικώς και τροπικώς, ενώ προέτρεψε το εκκλησίασμα, όχι μόνο να τους θαυμάζει, αλλά κυρίως να προσπαθεί να τους μιμηθεί.

Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε ο θαυματουργός Άγιος Λουκάς να ευλογεί και να προστατεύει όλους όσοι τον ευλαβούνται και επικαλούνται την βοήθειά του στη ζωή τους.
sparti-1
sparti-2
sparti-3
sparti-4
sparti-5
sparti-6
sparti-8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου