Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Καθαρίστε τη Μούχλα από το Σπίτι – Απλά tips!


Η μούχλα είναι αφοπλιστικά απωθητική. Διαβάστε πώς να απαλλαγείτε από τον νούμερο ένα εχθρό της καθαριότητας (και της αισθητικής).
Στα ρούχα
Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους, γι΄ αυτό αν ξεχάσατε για μερικές ώρες τα ρούχα στο πλυντήριο κι αυτά έπιασαν μούχλα και μυρίζουν άσχημα, μη νιώθετε ενοχές.
Αν τα ρούχα που έπιασαν μούχλα είναι λευκά, βάλτε σε μια λεκάνη δύο λίτρα χλιαρό νερό και προσθέστε ξύδι. Αφήστε τα ρούχα για λίγα λεπτά, στη συνέχεια, ξεπλύνετέ τα με άφθονο νερό. Βάλτε τα για ακόμη μια πλύση, με σόδα αυτή τη φορά, για να εξαλείψετε τελείως την άσχημη μυρωδιά.
Στους τοίχους
Στα περισσότερα σπίτια, αργά η γρήγορα, εμφανίζονται ίχνη μούχλας στους τοίχους. Το πρώτο σας μέλημα θα πρέπει να είναι να βρείτε την πηγή του κακού – τι προκαλεί την υγρασία και, κατά συνέπεια, τη μούχλα. Πριν δώσετε τη δραστική και μόνιμη λύση που απαιτείται, όμως, καλό θα ήταν να εξαφανίσετε τα ίχνη, χάριν αισθητικής και υγείας.
Δοκιμάστε να τρίψετε τη μούχλα, χρησιμοποιώντας μείγμα από νερό και χλωρίνη (αναλογία 1 προς 8). Επίσης, μπορείτε να δοκιμάστε να ψεκάσετε το σημείο με καθαρό οινόπνευμα, και να τρίψετε δυνατά. Αν η μούχλα «έχει ποτίσει» τον τοίχο εξαιτίας της υγρασίας, δεν υπάρχει τρόπος να καθαριστεί – πρέπει να αφαιρεθεί το εν λόγω τμήμα του τοίχου και να αντικατασταθεί, οπότε θα χρειαστεί να καλέσετε μπογιατζή.
Όταν η μούχλα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, μπορείτε να ψεκάσετε με ξύδι τους τοίχους και τις επιφάνειες – θα τη σκοτώσει εν τη γενέσει της. Αν πρόκειται για μια σχετικά προχωρημένη περίπτωση, φτιάξτε ένα μείγμα από αραιωμένη χλωρίνη και απορρυπαντικό. Απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια και τρίψτε. Είναι πιθανό τα ίχνη μούχλας να επιμείνουν. Σ΄ αυτή την περίπτωση, αφήστε το μείγμα να δράσει για λίγο, κι έπειτα τρίψτε ξανά.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου