21 Ιουλίου, 2015

Η Γερμανια τρέφεται κυριολεκτικά από την κρίση χρέους των άλλων χωρών.

       

         ΤΑ  ΚΥΡΙΑ  ΣΗΜΕΙΑ  ΤΗΣ  ΑΝΑΛΥΣΗΣ
1. Ο πραξικοπηματικός τρόπος τώρα, με τον οποίο εκβιάσθηκε ο πρωθυπουργός Τσιπρας , δεν έγινε μόνο αισθητός στην Ελλάδα αλλά, επίσης, σε ολόκληρη την Ευρώπη - οπότε θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ για τη Γερμανία.
2.  Η Γερμανία  απαίτησε την  εκχώρηση   των δικαιωμάτων της εθνικής κυριαρχίας, μέσω της συμφωνίας που επέβαλλε στον πρωθυπουργό Τσιπρα.
3. Τα κλιμάκια της Τρόικα, η οποία ουσιαστικά ελέγχεται από τη Γερμανία, έχουν ήδη αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας – ενώ η κυβέρνηση επέλεξε «κατ’ εντολή» υπουργούς,
4. Η Γερμανια  τρέφεται κυριολεκτικά από την κρίση χρέους των άλλων  χωρών.
5.   Τυχόν κατάρρευση της Ευρωζώνης ή/και της ΕΕ, με αφετηρία την Ελλάδα, θα ήταν εξαιρετικά επιβλαβής για τη γερμανική οικονομία.
6. Η Γερμανια δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί  την ονομαστική διαγραφή του χρέους της  Ελλαδος , δημιουργώντας έτσι ένα «δεδικασμένο» για τις υπόλοιπες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης.
7. Εξοδος απο την ευρωζωνη  προυποθετει  εξοδο απο  την Ε.Ε. Γεγονος  που  ειναι αρνητικο  για τις εξαγωγες  της Γερμανιας .
8.  Οι Γερμανοι δεν αφήνουν απολύτως τίποτα στην τύχη, λόγω της έμφυτης ανασφάλειας τους, ακόμη και παρανομώντας κάποιες φορές – όπως όταν έκλεισαν τις ελληνικές τράπεζες , για να εντείνουν τον εκβιασμό.
9.  Αν ο Τσιπρας  δεν  δεχοταν το σκληρο μνημονιο  τοτε  με κλειστές τράπεζες και χωρίς καθόλου χρήματα στα ταμεία της ή εναλλακτικές λύσεις στη διάθεση της, η Ελλάδα  θα καταστρεφόταν, αποτελώντας ένα ιδανικό παράδειγμα προς αποφυγή – κάτι που συνηθίζει η Γερμανία. Ένα παράδειγμα επομένως ικανό να τρομοκρατήσει «ναζιστικά» όλες τις υπόλοιπες χώρες –  ετσι  θα διατηρουσε  τη συνοχή της Ευρωζώνης, καθώς επίσης της ΕΕ, χωρίς να υποχρεωθεί η Γερμανία σε συμβιβασμό με την Ελλάδα.
10.  Οι βαριές βιομηχανίες της γερμανιας  επιλέγουν παραδοσιακά το χρηματισμό των στελεχών των πελατών τους, ιδίως του δημοσίου.
11.  Οι Γερμανοί έκαναν το μοιραίο λάθος στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, αφενός μεν να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, αφετέρου να φανεί πως είναι πράγματι οι κυρίαρχοι της ΕΕ – η ελέγχουσα, ηγετική οντότητα, κάτι που προσπαθούσαν ανέκαθεν να κρύψουν πίσω από τη Γαλλία και τον δήθεν γαλλογερμανικό άξονα, ο οποίος έπαιρνε από κοινού τις αποφάσεις.
12.  Μεσα από τις ελληνικές στάχτες αναδύθηκε ο άξονας Γαλλίας-Ιταλίας, οι οποίες κατανόησαν επιτέλους πως δεν συμμετείχαν σε μία ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση αλλά, αντίθετα, σε μία γερμανική – αποτελώντας ουσιαστικά ανέκαθεν το «ανδρείκελο» («γλάστρα») της Γερμανίας, η οποία επιδίωξε και επέβαλλε στην Ελλάδα την ήττα κατά κράτος: την εθνική μας ταπείνωση.
13. Παρά το ότι λοιπόν η Ελλάδα είναι πλέον υπό την επίβλεψη των δανειστών της, υπό ξένη κυριαρχία δηλαδή και μάλιστα γερμανική, οι ελπίδες δεν έχουν χαθεί – κρίνοντας από τη στάση του διοικητή της ΕΚΤ, καθώς επίσης από αυτήν της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας, ενώ θα προστεθούν σταδιακά και άλλες χώρες, οι οποίες άρχισαν να φοβούνται τη Γερμανία.
14. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τη νέα γερμανική επεκτατικότητα και κατοχή, αν και με οικονομικά όπλα.
15. Όλοι όσοι θα υποφέρουμε δε οφείλουμε να καταλάβουμε πως σήμερα δεν υπάρχει άλλη λύση – καθώς επίσης πως είναι προτιμότερο να βιώσουμε μία βραχυπρόθεσμη οδύνη, όσο σκληρό και αν ακούγεται, παρά τη μακροπρόθεσμη γερμανική κατοχή.
16. Οσον αφορά την κυβέρνηση, πρέπει να πάψει να ωραιοποιεί τον ολέθριο συμβιβασμό της – να λέει ξανά την Τρόικα με το όνομα της, να δείχνει τις εικόνες των γερμανικών κατοχικών δυνάμεων στα υπουργεία της χώρας, καθώς επίσης όλα όσα δεινά έχει προκαλέσει η πολιτική των μνημονίων στην πατρίδα μας. Έτσι θα ξεσηκωθεί ολόκληρη η Ευρώπη εναντίον της Γερμανίας, οπότε θα κερδίσουμε τον πόλεμο – κάτι που δυστυχώς δεν επιτυγχάνεται χωρίς θύματα.

http://www.analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου