15 Ιουλίου, 2015

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ !

            ΚΥΡΙΑ  ΣΗΜΕΙΑ  ΤΗΣ  ΑΝΑΛΥΣΗΣ


      1.Η  Γερμανια δεν έχει μάθει τίποτα από την ιστορία της, αφού κέρδισε μεν μία μάχη εναντίον μας, με σημαδεμένα χαρτιά, έχοντας απέναντι της έναν αφελή αντίπαλο, αλλά  δεν  κερδισε  τον πόλεμο – ενώ κανείς δεν πρέπει να υποτιμάει ένα ηττημένο έθνος.
       2. Η Γερμανια  απομυζεί ασύστολα τους εταίρους της – χρηματίζοντας/εκβιάζοντας κρατικούς λειτουργούς, με την ταυτόχρονη διατήρηση της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια» στο Βερολίνο (άρθρο), καθώς επίσης παράγοντας τεράστια πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της.
        3.Αιτια  της  ευρωπαικης  κρισης  χρεους  ειναι  τα   πλεονασματα  της Γερμανιας.
        4.  Μερικά από τα σίγουρα πιόνια του   Σόιμπλε, εκτός από τον ολλανδό πρόεδρο του Euro Group, ήταν ο ακροδεξιός εθνικιστής υπουργός οικονομικών της Φινλανδίας, οι χώρες της Βαλτικής λόγω του φόβου τους για τη Ρωσία, καθώς επίσης η Σλοβακία - η οποία είναι εξαρτημένη από τη Γερμανία λόγω των τραπεζικών προβλημάτων της.
               5.Για να ολοκληρωθεί τώρα η άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας, από έναν πρωθυπουργό που είχε πάψει πλέον να σκέφτεται ορθολογικά, καθώς επίσης από έναν υπουργό οικονομικών που δυστυχώς, όπως ο προκάτοχος του, δεν έχει καμία απολύτως γνώση του αντικειμένου του, εφευρέθηκε ένα έγγραφο – το οποίο ανασύρθηκε ξαφνικά στην επιφάνεια, αναφέροντας αυθαίρετα πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι 81,7 δις €.
         6.Η ΕΛΛΑΔΑ  είναι υπερχρεωμένη, έχει τοποθετήσει όλα της τα περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση (PSI), αποδέχθηκε το αγγλικό δίκαιο, ενώ έπεσε σήμερα ολόκληρη μέσα στην παγίδα των Γερμανών. Επομένως, δεν μπορεί να επιβιώσει εκτός της Ευρωζώνης, πόσο μάλλον χωρίς καμία προετοιμασία υιοθέτησης μίας εναλλακτικής στρατηγικής – η οποία απαιτεί τουλάχιστον ένα έτος. 
ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ  ΤΗΝ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ  ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΣΥΝΔΕΣΜΟ
http://www.analyst.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου