16 Ιουλίου, 2015

Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ -ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΓΑΛΗ !

EYROVISION 2013-ΦΙΛΑΝΔΙΑ
           ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ  ΧΡΕΗ ! 
           ΚΥΡΙΑ  ΣΗΜΕΙΑ  ΤΗΣ  ΑΝΑΛΥΣΗΣ
1. Οι βασικότεροι εχθροί της Ελλάδας είναι η Γερμανία, η οποία τοποθετήθηκε πια στο στόχαστρο των Η.Π.Α., καθώς επίσης τα δύο «πιόνια» της: η Ολλανδία και η Φινλανδία.
2.Το δημόσιο χρέος της Φιανδιας  σχεδόν διπλασιάσθηκε μετά το 2008. Η  ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται, έχοντας φτάσει ήδη στο 11,8% από 9,2% στις αρχές του 2014.
3. Η Φινλανδία, σε αντίθεση με τη Σουηδία ή με τη Νορβηγία, δεν διαθέτει υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Εκτός από την ενέργεια λοιπόν που εξασφαλίζει από τα ελάχιστα ατομικά της εργοστάσια, είναι απολύτως εξαρτημένη από τις ρωσικές εισαγωγές – με αποτέλεσμα η Ρωσία να είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της χώρας, με μερίδιο 18% επί των συνολικών εισαγωγών της.
4.  Το μεγάλο πρόβλημα της Φινλανδίας είναι οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
5. Μετά την κατάρρευση όμως της Nokia, είναι πλέον φανερό πως μόνο ένας κλάδος της οικονομίας της χώρας είναι σημαντικός σε παγκόσμιο επίπεδο: η βιομηχανία ξυλείας και χάρτου. Όμως, δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς μεγάλη φαντασία για να διαπιστώσει ότι, στην ψηφιακή εποχή που βιώνουμε, ο κλάδος αυτός θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα.
6.  Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Φινλανδίας είναι πλέον έντονα αρνητικό.
7. Σχεδόν κανένα οικονομικό μέγεθος της χώρας δεν είναι υγιές – οπότε δεν προδιαγράφεται ευοίωνο το μέλλον της. Εύλογα επομένως στηρίζει τις ελπίδες της στη Γερμανία, τοποθετούμενη κατ’ επιταγή της εναντίον της Ελλάδας – χωρίς η ίδια να έχει κάτι ιδιαίτερο εναντίον μας.
8. Η  φούσκα ακινήτων, η οποία χαρακτηρίζει όλες τις σκανδιναβικές χώρες, δεν είναι μικρότερη στη Φινλανδία – σύμφωνα με μία σχετικά πρόσφατη έρευνα.
http://www.analyst.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου