13 Αυγούστου, 2015

Το Νησί ….. και Διαπιστώσεων ….. Συνέχεια!!

Το Νησί ….. και Διαπιστώσεων ….. Συνέχεια!!
Γράφει ο Ευάγγελος Αθανασιαδης



Στο επίκεντρο όλων μας , πρωτοστατούντος τα ΜΜΕ εσωτερικού και εξωτερικού το …. ΝΗΣΙ !!!

Ένα νησί όπου :

1/ Ο τουρισμός, αρχίζει με .... παρέλαση (25η Μαρτίου) και τελειώνει με …. παρέλαση (28η Οκτωβρίου).

2/ Με περίπου 20.000 μόνιμους κατοίκους και στη παραπάνω περίοδο , αριθμεί τους 120.000 !!!

3/ Στη ίδια χρονική περίοδο κατά ένα περίεργο λόγο....η Αστυνομία εμφανίζεται παρά μόνο μετά από ατύχημα ή καταγγελία.

4/ Στη προαναφερθείσα χρονική περίοδο το Αεροδρόμιο του Νησιού, δέχεται μια προσγείωση και μια απογείωση πολιτικού αεροσκάφους, σχεδόν ανά 5 λεπτά.

5/ Οι οδηγίες, προς "ναυτιλλόμενους" (τουρίστες), είναι, «κάντε ότι γουστάρετε, πιείτε, μεθύστε, οδηγείστε χωρίς δίπλωμα,....είστε τελείως ελεύθεροι, δεν θα σας ενοχλεί κανένας.....».

6/ Υπάρχει, το υποδειγματικότερο συνεργείο Δημοτικής Καθαριότητας σε όλη την Ελλάδα ....κάθε μέρα μεταξύ 6 με 7 το πρωί, η Πόλη και όλο το νησί και κυρίως την Τουριστική περίοδο ....γίνεται κυριολεκτικά καθρέφτης.....

7/ Τα μαγαζιά, τα έχουν και τα λειτουργούν, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα και αρκετοί, από το Νομό Τρικάλων....

8/ Τα καλύτερα fast food (όχι επώνυμα) τα έχουν....Εθνικότητος Αλβανοί.

9/ Οι μόνιμοι κάτοικοι του Νησιού, είναι όλοι με επάγγελμα ....εισοδηματίες....

Πλέον των παραπάνω, είναι γνωστό από «αρχαιοτάτων χρόνων», ότι στη ευρύτερη περιοχή οι «κύριοι» αλλά και τα συγκεκριμένα «φορτηγά» πλοία, πλοιάρια και φουσκωτά ,που μεταφέρουν «λαθρομετανάστες», «πρόσφυγες» ή «μετανάστες» (έχω μπερδευτεί τι τελικά είναι ως πολιτική έννοια ), έχουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.....και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ.

Όλα τα προαναφερόμενα, είναι γνωστά στην Πρωτεύουσα της Χώρας και στις επί 40 χρόνων Κυβερνήσεις, αλλά, και στους «Γνωστούς – Αγνώστους», που συνόδευσαν αυτές τις Κυβερνήσεις όπως, Αρχηγοί Κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές, Σύμβουλοι, Γραμματείς, Διευθυντές, Αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που επίσης έχουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ…… Και όσο θα κατεβαίνουμε στους «συνοδούς», τόσο θα πλησιάζουμε πιο κοντά στο καθρέφτη της «ευθύνης» που θα δείχνει «εμάς», που ηθελημένα ή άθελα εθελοτυφλούσαμε και συνεχίζουμε ….

Τυχόν αντίρρηση, που πρόκειται να φέρει κάποιος από «εμάς», προσκρούει στο «τοίχο», όχι μόνο της συνείδησης (εφόσον υπάρχει) αλλά και της γνώσης, αφού:

1/ Το θέμα «λαθρομετανάστες», «πρόσφυγες» ή «μετανάστες» έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο του 1990 όπου, και ξαφνικά, ανακαλύφθηκε για πολλοστή φορά, ο εκ Βορρά κίνδυνος και η μετεξέλιξή του σήμερα, θα μπορούσε να οριστεί με την λαϊκή έκφραση «Μπάζουμε από παντού νερά».

2/ Πολύ πιο πρίν, η περίφημη δήλωση του τότε Τούρκου Προέδρου Οζάλ, που εκπίπτει της αξίας, αν την αναφέρω εκ νέου, αλλά είτε ηθελημένα είτε άθελα, παρερμηνεύτηκε ή αποσιωπήθηκε ή δεν αξιολογήθηκε σωστά.

Σήμερα, μετά από σειρά ετών (40), Κυβερνήσεων των Διαπιστώσεων και με Κυβέρνηση Διαπίστωσης εκ νέου, δεν θα ήταν παράλογο, όσο σωστός και αν είσαι και βλέποντας τη σημερινή κατάσταση:

1/ Να καταλαβαίνεις ότι και εσύ λάθος είσαι. Το χειρότερο όμως, είναι ότι δεν μπορείς να βρεις το τρόπο να τα διορθώσεις. Νοιώθεις ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ. Και είσαι ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ, διότι η μετεξέλιξη του Οικονομικού ΣΟΚ, που δεχτήκαμε με την είσοδο στον 21ο αιώνα, είναι το Ιδεολογικό ΣΟΚ. Πολύ χειρότερο, πιο επώδυνο, σε ένα «γερασμένο λαό» που στη «δύση» του, μονολογεί «Τους Αλήτες στα βαθειά γεράματά μου, με κάνανε Αριστερό. Εμένα που πολέμησα…..»

2/ Κατανοώντας τον Εγκλωβισμό, στη συνέχεια να νοιώθεις ΕΘΝΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ και ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ κάτι που δεν διαφέρει από τον κοινό φυλακισμένο, που απεγνωσμένα μέσα στο κελί του αναζητά τον ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ και ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΗ…

Έτσι με τη σειρά μου, ας μου επιτραπεί να εκφέρω μια διαπίστωση δικιά μου.

Με την προϋπόθεση ότι, αναφέροντας το όνομα του νησιού και της χώρας, είναι σαν να υποβιβάζω την νοημοσύνη προς το αναγνωστικό κοινό, η διαπίστωση που κάνω είναι :

« Ο ΚΑΝΕΝΑΣ είναι το πρόσωπο από τους νυν και πρώην «Πολιτικούς Διαχειριστές», είτε ανήκουν στην Κυβέρνηση είτε στην όποια Αντιπολίτευση (και εδώ υπάρχουν ερωτηματικά, αφού δεν μπορώ να αναγνωρίσω ποια είναι η Αντιπολίτευση ), που έχει την Ικανότητα και Δεξιότητα, να διαχειριστεί το ΣΗΜΕΡΑ και πολύ περισσότερο δε, το ΑΥΡΙΟ, που όλα δείχνουν, να γίνεται ακόμα πιο ΕΠΩΔΥΝΟ.

Αυτό που διαδραματίζεται σήμερα στο Νησί, αλλά και σε όλη τη Χώρα, είναι αποτέλεσμα της «έλλειψης βάθους πολιτικής και διπλωματίας», τόσο στο Εξωτερικό όσο και στο Εσωτερικό, όλων αυτών που στο παρελθόν και στο παρόν, διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται, το μέλλον της Χώρας. Αυτό διότι, γαλουχήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν, εξουσιοδοτούνται και αναρριχούνται, στα σκαλιά της Κυβερνητικής και Κομματικής Εξουσίας, με τη «πελατειακή ψήφο», την Ιδιοτέλεια και το Ατομικό Συμφέρον και όχι, με γνώσεις Πολιτικής και Διπλωματίας, την Ανιδιοτέλεια και το Εθνικό και Συλλογικό Συμφέρον.



Ευάγγελος Αθανασιάδης

Συνταγματάρχης ε.α.

evangath@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου