26 Αυγούστου, 2015

Ανακάλυψη: Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής κλείνουν τον διακόπτη του καρκίνου!


Η έρευνα γίνεται αυτήν τη στιγμή στη Φλόριδα, στην περίφημη κλινική Mayo, και τα πρώτα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόκειται για μία νέα μέθοδο, η οποία, περιγράφοντάς τη σχηματικά, είναι σαν να σβήνει ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα, και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή. Είναι σαν οι επιστήμονες να ανακάλυψαν το software του καρκίνου, τον κώδικά του, και μπορούν έτσι να επέμβουν στη λειτουργία του, ακόμα και να τον κλείσουν.
Οι μέχρι τώρα μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές στον καρκίνο του μαστού, όπου τα κύτταρα άρχισαν να μετατρέπουν τη λειτουργία τους και να θεραπεύονται από τον καρκίνο. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι και άλλοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτήν τη νέα μέθοδο. Η μέχρι τώρα θεραπευτική μέθοδος για τον καρκίνο είναι κατά κύριο λόγο η καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, με τις χημειοθεραπείες.
Όμως σ' αυτήν τη νέα προσπάθεια, και χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει η πρωτεΐνη PLEKHA7, οι επιστήμονες είναι σε θέση να επαναπρογραμματίσουν τα καρκινικά κύτταρα, να τα καθαρίσουν από τον καρκίνο, και να μετατρέψουν τα ίδια σε υγιή πλέον.
Επικεφαλής αυτής της ερευνητικής ομάδας είναι ακόμα ένας Έλληνας που διαπρέπει στο εξωτερικό, ο κ. Αναστασιάδης.
http://www.akous.gr/news/anakalypsh-episthmones-me-ellhna-epikefalhs-kleinoyn-ton-diakopth-toy-karkinoy.41584.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου