04 Αυγούστου, 2015

ΑΓΙΑ ΕΛΕΣΑ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ !

kithira-16kithira-4kithira-10kithira-5kithira-14kithira-1








Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 1η Αυγούστου 2015 οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Κύθηρα για την προστάτιδα του νησιού, Αγία Ελέσα, η οποία μαρτύρησε από τα χέρια του πατέρα της το 375 μ Χ. και τιμάται πανηγυρικά ως τοπική Αγία και Πολιούχος.
Την Παρασκευή το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμη ημέρα της εορτής το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που ευλαβώς παρακολούθησαν συμπροσευχούμενοι οι τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών. Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της Ιερής Εικόνας της Αγίας Ελέσας και του Τιμίου Σταυρού παιάνισε σε πλήρη σύνθεση η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στα Κύθηρα προσκεκλημένη του Δήμου για τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησί.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος συμπλήρωσε στις 30 Ιουλίου δέκα έτη από την ημέρα της ενθρονίσεώς του στα Κύθηρα, ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Ευστάθιο για την τιμητική παρουσία του, ενώ τόνισε ότι αποτελεί γνώριμο και αγαπητό πρόσωπο για τους Κυθήριους, αφού έχει διατελέσει κατά το παρελθόν δύο φορές τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος στο κήρυγμά του ανέλυσε τη σημασία του γυναικείου προσώπου στη χριστιανική διδασκαλία και θεολογία και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το παράδειγμα της Αγίας Ελέσας που πόθησε τον Χριστό με όλη την καρδιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου