26 Αυγούστου, 2015

Η ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΝΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟ !


Η καστανιά «νικά» τον σταφυλόκοκκο

Τα φύλλα της ευρωπαϊκής καστανιάς κρύβουν το μυστικό του «αφοπλισμού» του πολυδύναμου και επικίνδυνου σταφυλόκοκκου και μάλιστα χωρίς να ενισχύουν την ανθεκτικότητά του στα φάρμακα. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «PLOS One», η οποία εστίασε στο εκχύλισμα των φύλλων της καστανιάς, που είναι πλούσια σε ουσίες οι οποίες αποδυναμώνουν τον Staphilococcus Aureus.

Τα φύλλα της καστανιάς χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στα γιατροσόφια και αυτό το γεγονός έκανε την εθνοβοτανολόγο του πανεπιστημίου Emory, Κασσάνδρα Κουέιβ, να θελήσει να διερευνήσει και εργαστηριακά τις ιδιότητές τους.

«Εντοπίσαμε μια οικογένεια συστατικών από το φυτό, που παρουσιάζουν έναν ενδιαφέροντα φαρμακευτικό μηχανισμό. Αντί να σκοτώνει τον σταφυλόκοκκο, αυτό το φυτικό εκχύλισμα καταργεί τα όπλα του βακτηρίου, καταργώντας κυρίως την ικανότητά του να δημιουργεί τοξίνες που προκαλούν την καταστροφή του ιστού» εξηγεί η Κουέιβ, η οποία προσθέτει ότι πρακτικά το εκχύλισμα της καστανιάς «ξεδοντιάζει» τα βακτήρια. ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου