07 Σεπτεμβρίου, 2015

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΓΙΝΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ 1917 ?


Tsopanis Constantinos
              Περί "εθνάρχη" Βενιζέλου ο λόγος.....

Εν έτει 1917, σχεδόν έναν αιώνα πριν, ο Βενιζέλος πατώνει στις εκλογές. Αμέσως οι Σύμμαχοι φέρνουν τον στόλο τους στον Πειραιά, βομβαρδίζουν τα Ανάκτορα, σκοτώνουν κόσμο, θέτουν σε αποκλεισμό την Ελλάδα, πεθαίνει κόσμος από πείνα (για να μάθει να είναι δημοκρατικός και να ψηφίζει σωστά), η νόμιμη προερχόμενη από εκλογές βουλή φεύγει και ανασταίνεται η προηγούμεη βενιζελική βουλή.
Οι Σύμμαχοι ορίζουν τον Βενιζέλο ως επικεφαλή του κράτους, θέτουν υπό τας διαταγάς του πολεμικά πλοία και μεραρχίες με σκοπό να διώξει την εκλεγμένη βουλή, τον Βασιλέα, και τον εκλεγέντα πρωθυπουργό, να στείλει εξορία τους πολίτικους αντιπάλους του, να φυλακίσει άλλους και να απολύσει τους Βασιλόφρονες δικαστικούς, στρατιωτικούς, δημοσίους υπάλληλους κτλ.
Μόλις έγιναν όλα αυτά ήρθε η ώρα να ορκιστεί πάλι πρωθυπουργός ο χαμένος των εκλογών Βενιζέλος.
Τότε ο Γάλλος στρατηγός αποβίβασε πεζοναύτες, έστησε το γαλλικό πυροβολικό στα κεντρικά σημεία των Αθηνών, Σύνταγμα, Ομόνοια, Κάνιγγος, Φιλοπάππου κτλ , Βενιζελικοί ξυλοφορτώναν (με τις πλάτες των συμμάχων στρατιωτών) όσους δεν τους γεμίζαν το μάτι ως ...δημοκράτες και σε όλη την διαδρομή από το λιμάνι του Πειραιά ως το Σύνταγμα υπήρχαν ακροβολισμένοι ξένοι πεζοναύτες. Τελικά ο Βενιζέλος κατέβηκε από ένα πλοίο του συμμαχικού στόλου, μαζί με τους υπουργούς του κι έφτασε ασφαλής στο Σύνταγμα όπου κι ορκίσθηκε πρωθυπουργός όχι από τον νόμιμο Βασιλέα αλλά από κάποιον αντικαταστατή του.
Μετά εκφώνησε λόγον ...πανηγυρικό στους οπαδούς του που αμέσως μετά πήραν τις θέσεις των απολυμένων Βασιλοφρόνων δημοσίων υπαλλήλων (των μη ..δημοκρατών).
Αν όλα αυτά σας φαίνονται υπερβολικά. Αν νιομίζετε πως δεν μπορεί να ήταν τόσο πολύ δοτός ο "εθνάρχης" Βενιζέλος που σήμερα κοσμούν τα αγάλματα του όλη την Ελλάδα θυμίζοντας ότι οι Έλληνες ούτε μνήμη έχουν και σε βαθειά ηθική παρακμή βρίσκονται, σας στέλνω τα απομνημονεύματα του Γάλλου Στρατηγού (REGNAULT GENERAL Conquete d Athenes Juin-Juillet 1917) που τον διόρισε πρωθυπουργό και στα οποία περιγράφει λεπτομερώς τα όσα σας ανέφερα.

1 σχόλιο:

  1. giannis k Αυτά αγαπητέ Αντώνη είναι κλάσμα μόνο των κατορθωμάτων του πρώτου ΄΄εθνάρχου΄΄. Μία λεπτομερέστερη ανάγνωση των γεγονότων θα αποκαλύψει ότι είναι ο πρώτος κυβερνήτης (δοτός) που δημιούργησε στρατόπεδα εξορίας πολιτικών αντιπάλων (το στρατόπεδο εξορίας της Λέσβου φιλοξενούσε 701 πολιτικούς κρατουμένους και διοικείτο από τον διορισμένο Έπαρχο Κο Γεώργιο Παπανδρέου), εξόντωσε 81 πολιτικούς του αντιπάλους (μεταξύ των οποίων και ο Ίων Δραγούμης), συμβούλευε τους συμμάχους ποια μέτρα πρέπει να λάβουν για να λυγίσει ο Ελληνικός λαός από την πείνα και να τον δεχθεί ως κυβερνήτη (όλα υπάρχουν από ξένες πηγές, οι οποίες την υπόψη περίοδο τον στήριζαν απόλυτα) πρότεινε την εκχώρηση μέρους της Μακεδονίας και της Θράκης στους Βουλγάρους για να προσελκυσθούν στο στρατόπεδο των συμμάχων (τα τρία υπομνήματά του δημοσιεύθηκαν στις Γαλλικές εφημερίδες και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση), εξαφάνισε από το αρχείο του υπουργείου εξωτερικών τις ευμενείς και απόλυτα συμφέρουσες προτάσεις των Γερμανών για ουδετερότητα (αντίγραφό τους βρέθηκε στα Γερμανικά αρχεία το 1974) και άλλα πολλά.
    Αυτοί βασικά είναι αυτοί που σήμερα αποκαλεί ο Ελληνικός λαός ΄΄εθνάρχες΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή