01 Σεπτεμβρίου, 2015

35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ κκ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.

Με Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ Ιέρακος εορτάστηκαν τα 35 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβ. Ποιμενάρχη μας


9 7 14 18Την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015 η Εκκλησία μας εόρτασε την κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Για την Ιερά Μητρόπολή μας η ημέρα αυτή είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπληρώθηκαν 35 χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, όπως έχει καθιερώσει από τον πρώτο χρόνο της αρχιερατικής του διακονίας, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Ιέρακος συνεπικουρούμενος από πλειάδα ιερέων. Το θείο λόγο κήρυξε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Μέντης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε περιφορά, πέριξ του ναού, της Ιερής Εικόνας και των Ιερών λειψάνων, που φυλάσσονται στη Μονή.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσοι του στάθηκαν στα τριάντα πέντε αυτά χρόνια, στα οποία δοκίμασε πολλές χαρές, αλλά και αναπόφευκτες πικρίες, καθώς και όσους συμπροσευχήθηκαν στη Θεία Λειτουργία θέλοντας να του ευχηθούν δια ζώσης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε έπαινο στον συνταξιούχο κληρικό π. Ελευθέριο Καναβάρο, για τα 60 χρόνια ιερατείας του καθώς και για την συνεπή προσφορά του στην Ιερά Μονή Ιέρακος μετά την συνταξιοδότησή του.
Ακολούθησε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους από την αδελφότητα της Μονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου