Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Κρατήστε μακριά τα καρδιαγγειακά πίνοντας...


Μία νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην
Α' Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου Αθηνών δείχνει το δρόμο στην προστασία από τα καρδιαγγειακά.


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κατανάλωση φρούτων και χυμών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά συμβάλλει στη βελτίωση της αγγειακής λειτουργίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, η καθημερινή κατανάλωση χυμού φραγκοστάφυλου μπορεί να μειώσει τις άμεσες βλαπτικές επιδράσεις του σημερινού τρόπου ζωής στα αγγεία, βελτιώνοντας τη λειτουργία τους, με παράλληλες, μάλιστα αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, καρδιολόγο Ευάγγελο Οικονόμου, «ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να αυξήσει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, ωστόσο η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών τρόπου ζωής με διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όπως το φραγκοστάφυλο μπορεί να ωφελήσει ουσιαστικά ειδικά όταν εφαρμόζεται νωρίς στη διάρκεια της ζωής».

Η μελέτη, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρδιολογίας, Δημήτριο Τούσουλη, παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, στο Λονδίνο.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/09/blog-post_28.html#ixzz3kegEhmcH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου