30 Σεπτεμβρίου, 2015

Έχει κρατηθεί η «τελευταία σφαίρα» ;;;; (Α΄ Μέρος)



Μελετώντας την Ιστορία του Β΄ Παγκ. Πολέμου, προσέχει κάποιος, ότι κάθε ερευνητής και ιστορικός, έχει επιλέξει το «δικό του λάθος», χαρακτηρίζοντάς το, ως «το μοιραίο λάθος» του Χίτλερ, στο οποίο υπέπεσε ο ίδιος (Χίτλερ), καταδικάζοντας τη Γερμανία σε ήττα. Ένα, από τα καταγεγραμμένα «μοιραία λάθη», ήταν, ότι ο Χίτλερ και το Επιτελείο του, «έχασε την επαφή με το περιβάλλον». Σχεδίαζαν στο καταφύγιο του Βερολίνου πολιορκημένοι, και από πάνω τους μια κατεστραμμένη χώρα, πιστεύοντας, ότι μπορούν να κερδίσουν το πόλεμο. Κάτι που καταχωρήθηκε επίσης και ως «εξωπραγματική ιστορία».
Μια τέτοια εξωπραγματική ιστορία, φαίνεται, ότι γράφεται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στο «καταφύγιο» (Συγγρού), σχεδίαζαν και σχεδιάζουν, ηγεσίες και επιτελεία, τη πολιτική γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί, αγνοώντας, ότι η χώρα μας, η πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, έχει καταστραφεί, ισοπεδωθεί, έχει αλλάξει και αλλοιωθεί, κατά τουλάχιστον 20% ο πληθυσμός της και δέχεται απειλές, άμεσες ή έμμεσες, συνεχώς και πολλές φορές απροκάλυπτα, σε διάφορους τομείς όπως, Παιδεία, Υγεία, Άμυνα, Δικαιοσύνη, με όργανο την οικονομία. Ένας πόλεμος, που ξεκίνησε με τίτλο «οικονομικός πόλεμος» και τώρα, ΔΕΝ φέρει τον ίδιο τίτλο. Δηλαδή, εκεί στο «καταφύγιο», θα έλεγε κάποιος, ότι «έχει χαθεί η επαφή με το περιβάλλον».
Ακόμα και αν ο παραπάνω παραλληλισμός, θεωρηθεί από απαράδεκτος, εριστικός, ως και προσβλητικός, υποχρεωτικά θα δεχτούμε το παραλληλισμό ότι είναι «στριμωγμένοι», στη «γωνία ενός πολιτικού ρίγκ», δεχόμενοι, απανωτά «χτυπήματα», από την Αριστερή Πλατφόρμα. Ο «προπονητής», (οι φωνές των απλών ανθρώπων που συνεχίζουν να τους στηρίζουν), «φωνάζει» και «ουρλιάζει», να φύγουν από την «γωνία» και ΔΕΝ ακούν ή ΔΕΝ μπορούν ;;; Και το χειρότερο!!! Έχουν σκεφτεί, ότι ο «προπονητής», μπορεί να πετάξει «λευκή πετσέτα» ;;; Φαντάζομαι, ότι ξέρουν στη Συγγρού, τι σημαίνει αυτό, στην ορολογία των πυγμάχων. Αυτός ο παραλληλισμός είναι υπαρκτός, διότι ΔΕΝ μπορεί να αγνοηθεί, ο πολιτικός εγκλωβισμός και διασυρμός, ως πολιτικά έρμαια του κ΄ Τσίπρα. Ταυτοποιείται, όχι μόνο από την ανυπαρξία πολιτικού λόγου, αλλά και από χρήση επικοινωνιακών «τρικ», στη προσπάθεια παραμόρφωσης της πραγματικότητας. Ενδεικτικά επικοινωνιακά «τρικ»:
Δεν φοράει γραβάτα τη βγάλανε και εκείνοι!!!
Είναι νέος ο κ΄ Τσίπρας και αναζητούν τον νέο και εκείνοι!!!

Επιχειρώντας, μια επίσης ενδεικτική προσέγγιση, σωστή ή όχι, μερικής και γενικής απαρίθμησης, μειονεκτημάτων και πλεονεκτημάτων που διαθέτουν, ίσως γίνει αντιληπτή η δυσχέρεια, στην οποία βρίσκονται.
Συνεχίζεται…..

Ευάγγελος Αθανασιάδης
Συνταγματάρχης ε.α.
evangath@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου