22 Οκτωβρίου, 2015

Η Ηπατίτιδα είναι πλέον ιάσιμη: Νέα συνδυαστική θεραπεία της Abbvie σε ασθενείς με χρόνια λοίμωξη


Καταρρίπτοντας τους μύθους για τη μετάδοση της ηπατίτιδας C
Η ηπατίτιδα C μεταδίδεται κυρίως με την επαφή του ατόμου με μολυσμένο αίμα ή παράγωγα αίματος. Ο ιός της ηπατίτιδας C δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω του φτερνίσματος, του βήχα, των τροφίμων ή του νερού, της κοινής χρήσης πιάτων και ποτηριών αλλά ούτε και μέσω των καθημερινών επαφών, όπως το φιλί, η χειραψία και το αγκάλιασμα.
Η ηπατίτιδα C είναι πλέον ιάσιμη. Το ελπιδοφόρο αυτό μήνυμα προκύπτει από την βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie, η οποία ανακοίνωσε ότι πρόσφατα εγκρίθηκε και στην Ελλάδα νέα συνδυαστική θεραπεία της (πρόκειται για σύντομης διάρκειας και χωρίς ιντερφερόνη) σε ασθενείς με χρόνια λοίμωξη από τον ιό της ηπατίτιδας C, γονοτύπου 1 και 4.

Αλλάζοντας τα δεδομένα στην ηπατίτιδα C



Η ηπατίτιδα C αποτελεί μείζον πρόβλημα υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, προσβάλλοντας περισσότερους από 160 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και με σοβαρές επιπτώσεις τόσο σε ανθρώπινο, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Εξαιτίας της ασυμπτωματικής, σε μεγάλο βαθμό, φύσης της νόσου, μεγάλο ποσοστό των ασθενών δεν γνωρίζει ότι πάσχει....http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου