Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό Σπάρτης


001Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη τελέσθηκε το πρωί, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται με τη συμμετοχή του Αρχιερέως, δώδεκα ιερέων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Με την ολοκλήρωση της τελετής ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μίλησε για τη μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία μας συνδέει με τους πρώτους Χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις εώς ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη της συμμετοχής των Χριστιανών στη Θεία Λειτουργία καθώς και στην κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων. Νωρίτερα το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος π. Σεραφείμ Κοσμάς.
Να σημειώσουμε, ότι με ιδιαίτερη ευλάβεια και με τη συνοδεία του Διευθυντή του σχολείου κ. Περγαντή και των εκπαιδευτικών τους συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης.
003012015016030036037048

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου