19 Οκτωβρίου, 2015

O γιατρός που φρόντιζει τους φτωχούς!

O γιατρός που φρόντιζει τους φτωχούς!

 | 21:31 - 19 Οκτωβρίου 2015

Ο δρ. Jim Withers δεν είναι ένας συνηθισμένος γιατρός. Είναι ένας ξεχωριστός γιατρός που δίνει ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλους μας. Η κρυμμένη ιστορία του γιατρού, ο οποίος επί 23 ολόκληρα χρόνια ντυνόταν άστεγος και περπατούσε σε σοκάκια, παράλληλα από ποτάμια και κάτω από γέφυρες στο Πίτσμπουργκ, προσφέροντας βοήθεια σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, είναι συγκλονιστική. Και μέσα από αυτή την απόλυτα ανιδιοτελή πράξη του, μια πράξη που έκανε χωρίς κανείς να το γνωρίζει επί 23 ολόκληρα χρόνια, ο γιατρός αυτός είναι υποψήφιος για τον τίτλο του «Ήρωα της Χρονιάς» σε μια ψηφοφορία που διεξάγει το CNN κάθε χρόνο. Εξάλλου, το CNN τον ανακάλυψε και έκανε γνωστή την ιστορία του.
perierga.gr - O γιατρός που φρόντιζε τους φτωχούς ντυμένος ζητιάνος!
Δύο με τρεις νύχτες την εβδομάδα, ο Jim φορούσε παλιά ρούχα, μεταμορφωνόταν σε ζητιάνο και περπατούσε στους δρόμους του Πίτσμπουργκ, στην Πενσυλβάνια, ψάχνοντας ανθρώπους που τον είχαν ανάγκη. Για 23 ολόκληρα χρόνια, έψαχνε για άστεγους – κάτω από γέφυρες, σοκάκια και κατά μήκος ποταμών για να τους προσφέρει δωρεάν, ποιοτική ιατρική περίθαλψη. Εκείνος την ονομάζει την περίθαλψή του «street medicine» δηλαδή «φάρμακο του δρόμου».
perierga.gr - O γιατρός που φρόντιζε τους φτωχούς ντυμένος ζητιάνος!
«Ήμουν πραγματικά σοκαρισμένος από το πόσοι άρρωστοι άνθρωποι υπήρχαν στον δρόμο. Ήταν σαν να πηγαίνεις σε μια τριτοκοσμική χώρα», δήλωσε ο ίδιος. «Νέοι, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με ψυχικές ασθένειες, παιδιά που το είχαν σκάσει, γυναίκες που ξέφυγαν από την ενδοοικογενειακή βία… Και όλοι έχουν τη δική τους ιστορία» είχε πει ο ίδιος. Αυτό που ξεκίνησε ως το όραμα ενός υπέροχου ανθρώπου, έχει εξελιχθεί σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Δίχτυ Ασφαλείας» σε όλη την πόλη. Η οργάνωση παρέχει βανάκι – ιατρείο με κλινική και ηλεκτρονική βάση δεδομένων των αστεγων ασθενών, καθώς και τη δυνατότητα να παρακολούθησης και βοήθειας προς τους ασθενείς με πλήρη υγειονομική περίθαλψη και ανάρρωση.
perierga.gr - O γιατρός που φρόντιζε τους φτωχούς ντυμένος ζητιάνος!
Επιπλέον, ξεκίνησε έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που ονομάζεται «Street Medicine Institute» το οποίο στηρίζει τις κοινότητες να ξεκινήσουν τα δικά τους προγράμματα ιατρικής προσέγγισης για τους άστεγους. O Withers είναι υποψήφιος για «Ήρωας της Χρονιάς» του CNΝ, έναν τίτλο που του ανήκει δικαιωματικά. Μπορείτε να τον ψηφίσετε πατώντας εδώ. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 6 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου