08 Νοεμβρίου, 2015

Ο ΗΡΩΑΣ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ ΠΑΝΑΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΣ- Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ !

Σαν σήμερα, 7 Νοεμβρίου, πριν από 21 χρόνια, ο υποσμηναγός Παναγυφτόπουλος Στυλιανός της 342 ΜΠΚ της 114ΠΜ, έπεσε ηρωικά στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.
Και επειδή κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν, γιατί λέω ότι έπεσε ηρωικά, θα τους απαντήσω γιατί, αν και για μένα, η απάντηση βρίσκεται στην υπηρεσία και την καθημερινότητά τους.
Θα απαντήσω και θα σας πω ότι ο ήρωας αυτός, έπεσε με το αεροπλάνο του, προσπαθώντας μέχρι την τελευταία στιγμή να το κάνει να μην πέσει στην πόλη της Χίου, πάνω από την οποία πετούσε. Αντί να εγκαταλείψει και να διακινδυνεύσει νεκρούς ή τραυματίες συμπολίτες μας, έμεινε στο μαχητικό του και το έριξε στη θάλασσα. Μέχρι όμως που ήταν πολύ αργά.
Τίμησε μέχρι το τέλος, το πικρό τέλος, τον όρκο που είχε δώσει να υπερασπίζεται όλους εμάς. Και μας υπερασπίστηκε. Μας υπερασπίστηκε έμπρακτα με ενέργειες που δε χρειάζονται δικαιολόγηση. Ο αντικατοπτρισμός του έκανε έναν πολύ… πραγματικό παφλασμό στη θάλασσα
(η φωτογραφία του άρθρου είναι από τη σελίδα του πεσόντα στον ιστότοπο της ΠΑΣΟΙΠΑ) Γιατί μπορεί ο Σιαλμάς να είναι- και δικαίως- θρύλος αλλά δεν είναι ο…
COVERTANGELS.NET