Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

«Είναι δυνατόν ένα παιδί να έχει πατερά και πατέρα;»«Ο θεός δημιούργησε άνδρα και γυναίκα και έτσι προχώρησε το ανθρώπινο είδος...
Η παραδοσιακή οικογένεια, μέσα από την πίστη και την ορθοδοξία έτσι προχώρησε τόσα χρόνια τώρα. Με το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών προσπαθούν να αποδομήσουν την ελληνορθόδοξη οικογένεια. Είναι δυνατόν ένα παιδί να έχει πατερά και πατέρα ή μητέρα και μητέρα;».

Τα παραπάνω δήλωσε, μιλώντας στο PatrasTimes.gr, ο Επίσκοπος Κερνίτσης, Πατέρας Χρύσανθος Στελλάτος, σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών.

«Είμαστε αντίθετοι σε αυτό, αλλά η Πολιτεία μπορεί να πράξει ότι θέλει βάσει του Συντάγματος. Για αυτό το λόγο πρέπει να μας εκπροσωπούν στη Βουλή χριστιανοί πολιτικοί, να μην ξεφεύγουμε από τις αρχές και τις αξίες μας», προσέθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ

Όσον αφορά το αποτεφρωτήριο νεκρών στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, ο Επίσκοπος Κερνίτσης δήλωσε πως, η αποτέφρωση των νεκρών είναι πράγμα άγνωστο για την παράδοση και την εκκλησία μας, είναι όμως συνταγματικό δικαίωμα της Πολιτείας.

«Αν αποτεφρώναμε τους νεκρούς, δεν θα είχαμε τώρα τα ιερά λείψανα των Αγίων μας, την Τίμια Κάρα του Αποστόλου Ανδρέα», συμπλήρωσε.

«Με τη διαδικασία αυτή δεν θα υπάρχει εξόδιος ακολουθία πριν την καύση. Αλλά επειδή ακούγονται φωνές πως η Εκκλησία δεν θέλει αποτεφρωτήριο λόγω των χρημάτων που δίδονται στις κηδείες, απαντώ ότι το πραγματικό κόστος της κηδείας είναι μηδαμινό, αλλά τα χρήματα δίδονται αλλού χάριν της κοσμικότητας και τη μεγαλομανίας του ανθρώπου ακόμα και στη ώρα του θανάτου», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πατέρας Χρύσανθος Στελλάτος.

«Με τον παραπάνω τρόπο από-ιεροποιούμε και από-χριστιανοποιούμε την Ελλάδα», συμπλήρωσε
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. Ο Θεος  με  τα εργα του μας δειχνει  το  μετρο  , οι ανθρωποι πολλες φορες  με τις δικες μας πραξεις  , ξεπερναμε το  μετρο και κανουμε καταχρησεις ! Ανδρας-γυναικα , ειναι το μετρο .Ανδρας-ανδρας ή γυναικα-γυναικα ή ομοφυλοφιλος-ομοφυλοφιλος ,ειναι η ανθρωπινη  καταχρηση !
2. Προτεινω  να  επιτραπει  η  τελεση  της εξοδιου ακολουθιας προ της καυσης του λειψανου ! 
3. Σιγουρα  τα  εξοδα  για την καυση  θα ειναι πολλαπλασια και δυσβατακτα  για τους πολλους συνανθρωπους μας , μονο οι πλουσιοι θα  '' ωφεληθουν'' !
4. Υπαρχει  προβλημα με τους ρυπους  στην ατμοσφαιρα ! Οταν σε μια πολη  20000 κατοικων  πεθαινουν 3-4 καθε ημερα φανταστειτε  τι  επιβαρυνση  θα  εχει  η  ατμοσφαιρα !