02 Ιανουαρίου, 2016

ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ , ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΙΣΤΗ !



Οι Τούρκοι φανατικοί "πιστοί" στο μίσος τους για τον χριστιανισμό παρά τα όσα περί κοσμικού κράτους προσπαθούν να διαδώσουν στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια ανατολίτικου παζαριού να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα καθώς παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως "Ευρωπαίους", στην πραγματικότητα η κοινωνία τους είναι ισλαμιστική που στόχο έχει να δείχνει την ανωτερότητα της έναντι του Χριστιανισμού.

Έτσι σε περιοχή της Τουρκίας φανατικοί ισλαμιστές λίγες μέρες πριν πέρασαν σε δίκη τον... Άγιο Βασίλη ο οποίος στο τέλος έγινε Μουσουλμάνος.Τι μπορεί κάποιος να πει γι αυτό. Σε ολική παράκρουση ενώ φαίνεται ότι δεν έχουν κανέναν σκοπό συνδιαλλαγής με τα πιστεύω άλλων λαών.


Την ίδια στιγμή και παρά τα συνεχές "κυνήγι" των Χριστιανών και ιδιαίτερα των Ποντίων που στα χρόνια του σύγχρονού τουρκικού κράτους μαρτύρησαν με την Γενοκτονία ( 1916 - 1923 ) με 353.000 νεκρούς και των ξεριζωμό από τις πατρογονικές τους εστίες ο Χριστιανισμός ξαναζωντανεύει και αυτό είναι κάτι που με πολύ προσοχή παρακολουθούν οι ιθύνοντες του τουρκικού κατεστημένου.


Τούρκοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές στολές των γενιτσάρων στην δυτική Τουρκία  διαμαρτύρονται για την ύπαρξη του  Άγιου Βασίλη και τον "δίκασαν".


Μάλιστα ενδεικτικό των προθέσεων των Τούρκων ήταν και η  σχετική  θεατρική παράσταση που έπαιξαν οι  «Γενίτσαροι» που έρχεται σε συνδυασμό με αναφορές τουρκικών ΜΜΕ οι τουρκικές κρατικές  αρχές, σε ορισμένες περιοχές της Τουρκίας έχουν στείλει ειδοποιήσεις σε σχολεία για την απαγόρευση οποιωνδήποτε εορταστικών εκδηλώσεων την  παραμονή της Πρωτοχρονιάς.


Οι δύο από αυτούς είχαν συλλάβει τον υποτιθέμενο Άγιο Βασίλη και τον προσήγαγαν  σε δίκη ενώπιον του  Τούρκου δικαστή  (Κατή), αναφέρει ο τουρκικός τύπος.


Ο αρχιδικαστής στη συνέχεια κάλεσε δύο απλούς άνδρες από το πλήθος που είχε μαζευτεί και ρώτησε αν ήταν ευχαριστημένοι με τις χριστιανικές  γιορτές.


Μετά από από μία παρωδία,ο Άγιος Βασίλης, υποτίθεται ότι αποφάσισε αρνητικά ως προς τον χριστιανισμό και  προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, απαγγέλοντας μάλιστα  μαζί με τους υπόλοιπους ένα ισλαμικό κανόνα , που αποτελεί την μουσουλμανική ομολογία πίστεως.


Πρόκειται για μία άκρως  επικίνδυνη και περίεργη πρακτική των Τούρκων, η οποία μένει αναλλοίωτη στους αιώνες.


Η "παράσταση" αυτή,  οργανώθηκε από τα μέλη του εθνικιστικού-ισλαμικού   Κόμματος Ενότητας (BBP), στην επαρχία της Μπόλου, τονίζοντας το απύθμενο μίσος των Τούρκων για τις εορτές των Χριστουγέννων  και της Πρωτοχρονιάς στην Τουρκία, οι οποίες  σχετίζονται με τον Χριστιανισμό.


Αυτή είναι η μία πλευρά γιατί φαίνεται ότι η ορθοδοξία ξαναζεί στον Πόντο.


Στον Ελληνορθόδοξο ναό της Υπαπαντής στα Κωτύωρα, (τουρκικά Ordu), του Πόντου, ακουστήκαν ξανά οι ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες όπωςς αναφέρει ο δημοσιογράφος Ν.Χειλαδάκης σαν βάλσαμο στις ψυχές των Ποντίων που έμειναν εκεί θαμμένοι στα ιερά χώματα του Πόντου.


Στα Κωτύωρα, στην είσοδο της πόλης δεξιά δεσπόζει ο ναός της Υπαπαντής κτισμένος με πωρόλιθο, ο οποίος τώρα έχει μετατραπεί σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων. Δίπλα είναι τα ερείπια της Ψωμιαδείου Σχολής την οποία έκτισε το 1877 ο Κωνσταντίνος Ψωμιάδης με 3000 χρυσές λίρες Τουρκίας και στη γύρω περιοχή πολλά παλιά αρχοντικά που άφησαν φεύγοντας οι Έλληνες.


Ένα μοναδικό βίντεο από την επανεμφάνιση της Ορθοδοξίας στα Κωτύωρα, που συγκίνησε τους εντόπιους Τούρκους που κάπου μέσα βαθειά στις καρδιές τους ίσως χτυπά η ανάμνηση της αληθινής τους καταγωγής.




Το είδαμε εδώ

ΠΗΓΗ: http://anakalipto.blogspot.com/2016/01/video.html#ixzz3w4ReD6ov