29 Ιανουαρίου, 2016

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΛΑ !!!

Πολλές σχολικές ιστοσελίδες περιέχουν σελίδες που περιλαμβάνουν links για τυχερά παιχνίδια, πλαστά προϊόντα και πορνογραφικό υλικό.

σχολικές ιστοσελίδες σχολικές ιστοσελίδες
Σε μια έρευνα που αποκάλυψε το Infosecurity, ο ερευνητής Terence Eden βρήκε ιστοσελίδες ακαδημαϊκές καθώς και πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είχαν σελίδες με περίεργο κείμενο και links σε περίεργες ιστοσελίδες.
Πολλά σχολεία είχαν χακαριστεί για να κρυφτεί πορνογραφικό υλικό στις ιστοσελίδες τους. Η ιστοσελίδα του δημοτικού σχολείου Churchfield CE περιέχει κρυφές σελίδες και το Portal House School το οποίο είναι ειδικό σχολείο για μαθητές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες έχει κρυμμένο στις σελίδες του ένα τεράστιο όγκο σεξουαλικού περιεχομένου.
Ο Eden εξήγησε ότι οι hackers τα συνδέουν σε εξωτερικές ιστοσελίδες  κι έτσι μετά παίρνουν SEO boost όταν οι μηχανές αναζήτησης ανιχνεύουν φαινομενικά μια αξιόπιστη ιστοσελίδα.
Το Bishop Challoner είναι μια καθολική ομοσπονδία σχολείων και έχουν αρκετές σελίδες στην ιστοσελίδα τους που κατεύθυναν σε online φαρμακεία.
Επίσης άλλες σχολικές ιστοσελίδες βρέθηκαν να περιέχουν links για τυχερά παιχνίδια, για υπηρεσίες συγγραφής σχολικών εργασιών και για πλαστά προϊόντα.
Ο Eden ανέφερε ότι τα σχολεία συχνά δεν έχουν τις απαραίτητες ικανότητες για να διατηρήσουν και να προστατέψουν τις σχολικές ιστοσελίδες. Η πλειοψηφία των ιστοσελίδων που έχουν παραβιαστεί ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα και πιθανόν δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ιστοσελίδων τους.
Ο ερευνητής τόνισε την ανάγκη για κεντρική διαχείριση της διαδικτυακής ασφάλειας λέγοντας ότι θα πρέπει να είναι δουλειά της εκάστοτε τοπικής εκπαιδευτικής αρχής.
Ο Wolfgang Kandek, CTO της Qualys  σε ένα email του στο Infosecurity είπε ότι υπάρχουν ευάλωτα στοιχεία σε όλα τα επίπεδα των ιστοσελίδων: στα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου, στο λογισμικό των web servers και στα λειτουργικά συστήματα!
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΗΕ) για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

ΠΗΓΗ   https://www.secnews.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου