30 Ιανουαρίου, 2016

Χρώμα ματιών: Δείτε τι πρόβλημα υγείας αποκαλύπει .


 

Το χρώμα των ματιών σας θα μπορούσε να προβλέψει
τα προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Βερμόντ.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το χρώμα ματιών μπορεί να συνδέεται με την εξάρτηση από το αλκοόλ.

Όπως δημοσίευσαν στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Medical Genetics: Neuropsychiatric Genetics (Part B), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με ανοιχτό χρώμα ματιών (μπλε, πράσινο, γκρι και καφέ) είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι εξαρτημένα από το αλκοόλ συγκριτικά με τα άτομα που έχουν σκούρα καστανά μάτια

"Αυτό δείχνει μια ενδιαφέρουσα πιθανότητα: ότι το χρώμα ματιών μπορεί να είναι χρήσιμη πληροφορία στην διάγνωση για την εξάρτηση από το αλκοόλ", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Arvis Sulovari, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες συνέλεξαν και ανέλυσαν δεδομένα από 1.263 άτομα εξαρτημένα από το αλκοόλ. Μέσα σε αυτό το δείγμα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με γαλάζια μάτια είχαν την ισχυρότερη τάση για εξάρτηση από το αλκοόλ.

Η μελέτη περιγράφει τις γενετικές συνιστώσες που καθορίζουν το χρώμα των ματιών και δείχνει ότι αυτές είναι οι ίδιες με εκείνες τις γενετικές συνιστώσες που έχει αποδειχτεί ότι σχετίζονται με την υπερβολική χρήση αλκοόλ.

Παλαιότερη μελέτη του 2000, είχε καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Μεταξύ των ατόμων στο σύνολο του δείγματος, οι γυναίκες με πιο σκούρα χρώματα στα μάτια έπιναν κατά μέσο όρο 4,91 τον μήνα σε σύγκριση με τα 5,78 ποτά που έπιναν οι γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου