09 Ιανουαρίου, 2016

Επικίνδυνα συμπληρώματα διατροφής στο διαδίκτυο .

«Κώδωνα κινδύνου κρούει» ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για 5 συμπληρώματα διατροφής, άλλα με ένδειξη για την απώλεια βάρους και άλλα για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, τα οποία κυκλοφορούν κυρίως μέσω διαδικτύου.
Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ, τα προϊόντα Pink Bikini, Xero Xtreme και Lipo Escultura, που προωθούνται για την απώλεια βάρους, περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες diclofenac και siboutramine, χωρίς να αναγράφεται στη συσκευασία τους, και μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία του χρήστη. Η δικλοφαινάκη είναι δραστική ουσία που περιέχεται σε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Επίσης, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα προϊόντα PUSHER capsules, AUMVA capsules, VIRILIX, και BEST capsules και ZR capsules, τα οποία διακινούνται κυρίως μέσω Διαδικτύου, περιέχουν τις φαρμακολογικά δραστικές ουσίες sildenafil και yohimbine, χωρίς να αναγράφονται στην επισήμανσή τους, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ισπανίας.
Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.
Πρόσφατα ο ΕΟΦ είχει ανακοινώσει επίσης ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμοδίων ισπανικών αρχών, διαπιστώθηκε ότι τα προϊόντα GOLD MAX (blue caps, pink caps), V-XL-GUM (chewable tablets), V-XL INSTANT tablets, Mr-B caps, PERFORMAX caps, HORNY LITTLE DEVIL caps, SHADES OF LOVE (for him, for her) και HARD ON caps, περιέχουν φαρμακολογικά δραστικές ουσίες (αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης-5) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους.
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.

http://anatakti.blogspot.gr