02 Φεβρουαρίου, 2016

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ !

Τα πιο δημοφιλή ονόματα παιδιών σε Ευρώπη-ΗΠΑ είναι Ελληνικά.

Το ελληνικό όνομα της Σόφιας (ή Σοφία) έχει καταφέρει να βρεθεί στο νούμερο 1 στις προτιμήσεις των γονέων για την ονομασία των παιδιών τους, σε 9 διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Ιταλίας και το Μεξικό, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Laura Wattenberg. 

Το όνομα της Σόφιας, το οποίο σημαίνει «σοφία» στα ελληνικά, ήταν πάντα αρκετά δημοφιλής στο εσωτερικό του ελληνικού πολιτισμού και των πληθυσμών, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν τόσο δημοφιλές στον υπόλοιπο κόσμο.

Η Wattenberg αποδίδει τη δημοτικότητα του ονόματος στην έννοια και στην προφορά, αν και ακόμα με σιγουριά δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί «Σοφία» έχει αυξηθεί τόσο ξαφνικά.
Είναι στα κορυφαία 25 ονόματα για τα δύο τρίτα των χωρών (κυρίως Αμερική και την Ευρώπη) που κρατούν παρόμοια στατιστικά στοιχεία.

Η Wattenberg εξήγησε ότι αν και δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να επιλέξετε ένα όνομα για ένα παιδί, υπάρχει η τάση από τους νέους γονείς να χρησιμοποιούν τα ονόματα διαφορετικα και μοναδικά, ενώ τα θρησκευτικά ονόματα έχουν χάσει τις προτιμήσεις των γονέων. 

Το όνομα Σοφία είναι trending αυτή τη στιγμή, αλλά - όπως πάντα - αυτό μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Αλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο www.familyeducation.com, αναφέρει τα 100 πιο δημοφιλή ονόματα που έχουν δοθεί. Τα ελληνικά ονόματα που είναι στη λίστα είναι το όνομα Ζωή κατάταξη 22, Αριάδνη στο νούμερο 31, ακολουθούμενη από την Πηνελόπη (42), Λυδία (84) και την Αλεξάνδρα (92).

Για όσους αγαπούν τα πιο παραδοσιακά ονόματα, μια άλλη έρευνα στις ΗΠΑ, δείχνει τα 100 πιο δημοφιλή ονόματα για άνδρες και γυναίκες, στα οποία ανάμεσά τους είναι τα ελληνικά ονόματα Ελένη (αριθμός 20) και η Μαρία (αριθμός 51). 

Παρά το γεγονός ότι μπορεί να υπάρξει μια μεγάλη διαφορά από τον ένα πολιτισμό στον άλλο, η αλήθεια είναι ότι με τον καιρό, ορισμένα ονόματα είναι δημοφιλείς σε ορισμένες περιοχές σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ιστορίας για ποικίλους λόγους.

http://koukfamily.blogspot.gr/ 

1 σχόλιο:

  1. Η σοφία είναι η δυνατότητα να συνδυάζεται μια κεκτημένη γνώση με την εμπειρία και την έμφυτη κατανόηση. Είναι η φρόνιμη και λογική εφαρμογή της γνώσης. Επίσης, μπορεί να λεχθεί ότι η σοφία είναι η σφαιρική κρίση και αντίληψη καταστάσεων και γεγονότων.
    Σε ιερά κείμενα, όπως στη Βίβλο, η σοφία αναφέρεται ως μία απ' τις ιδιότητες του Θεού, ιδιαίτερα στις μονοθεϊστικές θρησκείες. Στον Ψαλμό 104, στίχο 24 βλέπουμε το εξής:

    "ὡς ἐμεγαλύνθη τὰ ἔργα σου κύριε πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας ἐπληρώθη ἡ γῆ τῆς κτήσεώς σου."

    Γενικά, υπάρχει η πεποίθηση, τόσο μέσα στον Ιουδαϊσμό όσο και στο Χριστιανισμό, ότι ο Κόσμος φτιάχτηκε απ' το Θεό με σοφία.
    Η Σοφία στον Βουδισμό και Ινδουισμό

    Στον Βουδισμό η σοφία αναφέρεται με τον ορισμό Σουνιάτα: που σημαίνει γνώση. Εκεί πιστεύουν ότι τα ορατά αντικείμενα δεν έχουν κάποια ύπαρξη μέσα τους, αλλά πρέπει να αντιληφθούν δια της σοφίας.

    Στον Ινδουισμό η σοφία ονομάζεται Βίντια και αποκτάται με τις ασκήσεις γιόγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή