17 Απριλίου, 2016

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !



Με τρία διαφορετικά και σημαντικά έργα στο Αγαθονήσι ολοκλήρωσε η Σύμπλευση τον φετινό διάπλου, παράλληλα με την παροχή δωρεάν εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων, αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων και παράλληλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και δωρεάς εκπαιδευτικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Με την άφιξη στο ντόκο, έγινε η παράδοση του απορριμματοφόρου που δώρισε η Σύμπλευση στο Αγαθονήσι, με την ευγενική χορηγία της NAFTOMAR, προκειμένου να είναι ευκολότερη και αποτελεσματικότερη η προσπάθεια του Δήμου να προστατέψει την φυσική ομορφιά του νησιού και των οικισμών του.
Μαζί, δόθηκαν στο νησί και οι απαραίτητοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων, αλλά και ένας τροχήλατος διπλός κάδος για τον καθαρισμό των δρόμων και του λιμανιού.
Η προστασία των επιβατών διασφαλίστηκε με την δωρεά δύο στάσεων αναμονής και παγκακιών για το χώρο αναμονής.
Στη συνέχεια, τα μέλη της Σύμπλευσης που ήταν επιφορτισμένα με το στήσιμο των ιατρείων προετοίμασαν τους χώρους όπου θα λειτουργούσαν την επομένη, στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο και το Δημοτικό – Γυμνάσιο του νησιού.
Το βράδυ, ο Δήμος παρέθεσε προς τιμήν των εθελοντών δείπνο σε εστιατόριο του νησιού, με τοπικούς χορούς από ομάδα νέων με παραδοσιακές φορεσιές και ζωντανή μουσική. Εκεί, απονεμήθηκαν από τους τοπικούς φορείς και τιμητικές πλακέτες για το έργο της Σύμπλευσης.
Το επόμενο πρωί, το μικροβιολογικό τμήμα ξεκίνησε την συλλογή δειγμάτων αίματων για την πραγματοποίηση μικροβιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, φτάνοντας τα 50 δείγματα.
Στα ιατρεία οι γιατροί της Σύμπλευσης πραγματοποίησαν, για μία ακόμη ημέρα, εκατοντάδες εξετάσεις στα 60 άτομα που προσήλθαν.
Οι εθελοντές που δεν είχαν κάποια υποχρέωση εκεί παραβρέθηκαν, μαζί με πολλούς ακόμη κατοίκους, στα εγκαίνια της παιδικής χαράς και του ειδικού τάπητα, που ανακατασκεύασε η Σύμπλευση.
Ταυτόχρονα, από το πρωί ήταν σε εξέλιξη οι υπόλοιπες δράσεις της Σύμπλευσης. Πρώτα, στο χώρο του Δημοτικού λειτούργησε το εργαστήρι ανθρώπινων σχέσεων, με διαδραστικά παιχνίδια, χορό, θεματικές για τα συναισθήματα, το σώμα κτλ.
Το πρόγραμμα Heart II – «Μαθαίνω να μη Καπνίζω» από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας, ακολούθησε αμέσως μετά, για τους εφήβους του νησιού.
Τέλος, στους μαθητές του Δημοτικού παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Μουσείου Ηρακλειδών για την Γεωμετρική Τέχνη.
Αμέσως μετά, έγινε η επίσημη παράδοση του εκπαιδευτικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού που δώρισε η Σύμπλευση για την ενίσχυση του λειτουργήματος που επιτελούν δάσκαλοι και καθηγητές στο νησί.
Τέλος, παιδιά και μεγάλοι διασκέδασαν με την παράσταση Καραγκιόζη που παρουσίασε το Θέατρο Σκιών NAMASTE.
Με τα παραπάνω, ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία το σύνολο των ιατρικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, αλλά και της σειράς σημαντικών έργων που περιλήφθηκαν στον διάπλου της Σύμπλευσης για το 2016.
Οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο ντόκο για την αρχή του ταξιδιού της επιστροφής, με την ικανοποίηση ότι για τρίτο χρόνο υλοποίησαν όλα όσα είχαν σχεδιαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου