22 Ιουλίου, 2016

Εκεί που Υπάρχει Αληθινή Αγάπη, Δεν Υπάρχει το Εγώ.

20 Πράγματα που Μάθαμε για τη Ζωή από τον Έκχαρτ Τόλλε

20 Πράγματα που Μάθαμε για τη Ζωή από τον Έκχαρτ Τόλλε!


Ο Έκχαρτ Τόλλε ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να ζουν το τώρα μέσα από το βιβλίο του «Η Δύναμη του Τώρα». Έχω μάθει πολλά υπέροχα πράγματα από την ανάγνωση των βιβλίων του, από τις διαλέξεις του, και εδώ μοιραζόμαστε μαζί σας 20 από αυτά που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας. 
 
1. Η Παρούσα Στιγμή είναι το πιο Πολύτιμο Πράγμα που Υπάρχει.


«Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το τώρα είναι το μόνο υπαρκτό. Δεν υπάρχει παρελθόν ή μέλλον, μόνο η μνήμη και η αναμονή στο μυαλό τους. »

«… Το παρελθόν σας δίνει μια ταυτότητα και το μέλλον κρατά την υπόσχεση της σωτηρίας και της εκπλήρωσης σε μια ακαθόριστη μορφή. Και τα δύο είναι αυταπάτες. »

«Ο χρόνος δεν είναι πολύτιμος, γιατί αποτελεί μια ψευδαίσθηση. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως πολύτιμο δεν είναι ο χρόνος, αλλά το ένα σημείο που είναι έξω από το χρόνο: το τώρα. Αυτό είναι πράγματι πολύτιμο. Όσο περισσότερο εστιάζεστε στο παρελθόν και στο μέλλον, τόσο περισσότερο χάνετε το Τώρα, το πιο πολύτιμο πράγμα που υπάρχει.»

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι ποτέ πλήρως προσηλωμένοι στο τώρα, γιατί ασυνείδητα πιστεύουν ότι η επόμενη στιγμή θα πρέπει να είναι πιο σημαντική από αυτή που ζουν στο παρόν. Έτσι χάνουν όλη τους τη ζωή, που αποπροσανατολίζεται πλήρως από το τώρα.» 
 
2. Όπου κι αν Βρίσκεστε, να Δίνεστε Ολοκληρωτικά.


«Όπου κι αν βρίσκεστε, να δίνεστε ολοκληρωτικά. Αν βρίσκετε το εδώ σας και το τώρα ανυπόφορα και σας κάνουν δυστυχισμένους, έχετε τρεις επιλογές: απομακρύνετε τον εαυτό σας από αυτήν την κατάσταση, αλλάξτε την, ή αποδεχτείτε την πλήρως. Αν θέλετε να αναλάβετε τις ευθύνες για τη ζωή σας, θα πρέπει να επιλέξετε μία από αυτές τις τρεις επιλογές και θα πρέπει να το κάνετε τώρα. Αργότερα, να αποδεχθείτε τις συνέπειες.» 
 
3. Πείτε πάντα «Ναι» στην Παρούσα Στιγμή.
«Η αποδοχή μοιάζει σαν μια παθητικότητα, αλλά στην πραγματικότητα κομίζει κάτι εντελώς νέο σε αυτόν τον κόσμο, ότι η συνείδηση ταυτίζεται με την ειρήνη, μια ανεπαίσθητα δονούμενη ενέργεια.»

«Αποδέξου και δράσε. Ό,τι και αν φέρνει η παρούσα στιγμή, αποδεχθείτε την, αν την έχετε επιλέξει. Λειτουργείστε πάντα σε συνεργασία μαζί της και όχι εναντίον της.»

«Πάντα έλεγα «Ναι» στην παρούσα στιγμή. Τι θα μπορούσε να είναι περισσότερο μάταιο και πιο τρελό, από το να δημιουργήσω εσωτερικές αντιστάσεις σε ό, τι ήδη γίνεται; τι θα μπορούσε να είναι πιο παλαβό από το να αντιταχθώ στην ίδια τη ζωή, η οποία συμβαίνει στο τώρα και πάντα θα συμβαίνει στο τώρα; Παραδοθείτε σε αυτό που είστε. Πείτε «ναι» στη ζωή και θα διαπιστώσετε πώς η ζωή ξαφνικά θα αρχίζει να δουλεύει για σας και όχι εναντίον σας.»
 
4. Η Ζωή Δίνει τα Βιώματα που είναι πιο Χρήσιμα για την Εξέλιξη της Συνείδησής.

«Η ζωή θα σας δώσει τα βιώματα που είναι πιο χρήσιμα για την εξέλιξη της συνείδησής σας. Πώς ξέρουμε ότι λαμβάνουμε τα βιώματα που χρειαζόμαστε; Επειδή τα ζούμε στην παρούσα στιγμή. »
 
5. Μην παίρνεις τη Ζωή τόσο Σοβαρά.

«Η ζωή δεν είναι τόσο σοβαρή όσο το μυαλό την κάνει να φαίνεται.» 
 
6. Η Αγάπη Δεν Βρίσκεται Έξω από τον Εαυτό Μας.

«Η αγάπη είναι μια κατάσταση ύπαρξης. Η αγάπη δεν βρίσκεται έξω από σας, αλλά βαθιά μέσα σας. Δεν μπορείτε ποτέ να τη χάσετε, και δεν μπορεί να σας αφήσει.»
7. Όσο περισσότερο Στεκόμαστε στα Αρνητικά Πράγματα, τόσο περισσότερη το Μυαλό Μας Αποκτά Εμμονή με Αυτά.

«Οι άνθρωποι έχουν την τάση να δίνουν βαρύτητα περισσότερο στα αρνητικά πράγματα από ό, τι στα θετικά που τους συμβαίνουν. Έτσι το μυαλό αποκτά εμμονή με τα αρνητικά πράγματα, με τις αποφάσεις του, την ενοχή και το άγχος που παράγονται από τις σκέψεις για το μέλλον και ούτω καθεξής. » 
 
8. Όταν Διαμαρτύρεστε για κάτι, Σκεφθείτε τον εαυτό σας σαν το Θύμα.

«Η διαμαρτυρία αποκαλύπτει ότι δεν αποδεχόμαστε αυτά που συμβαίνουν. Φέρει πάντα ένα ασυνείδητο αρνητικό φορτίο. Όταν διαμαρτύρεστε, σκεφθείτε τον εαυτό σας σαν το θύμα. Όταν εκφράζετε τη δυσαρέσκειά σας, αποκτάτε εξουσία πάνω σας. Έτσι μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση λαμβάνοντας μέτρα ή διαπραγματευόμενοι εάν είναι απαραίτητο και δυνατόν. Φύγετε από όσα δεν σας αρέσουν ή αποδεχτείτε τα. Όλα τα άλλα είναι ανέφικτα.»
 
9. Κρατήστε την Ισορροπία μεταξύ της Αξιολόγησης του Παρελθόντος και της Απαγκίστρωσης από Αυτό.

«Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ όσων συνέβησαν στο παρελθόν και της απαγκίστρωσής μας από αυτό. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναγνωρίζετε και να μαθαίνετε από τα λάθη που έχετε κάνει και στη συνέχεια να προχωρήσετε και να επικεντρωθείτε εκ νέου στο τώρα. Με άλλα λόγια, χρειάζεται να συγχωρούμε τον εαυτό μας.»
 
10. Το να Προχωρούμε στη Ζωή Απαιτεί Αντοχή και πολύ Θάρρος.

«Μερικές φορές το να δίνουμε τόπο στην οργή είναι μια πράξη που απαιτεί πολύ μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που χρειάζεται για την υπεράσπισή τους ή την προσκόλληση σε αυτά.»

«Ορισμένες αλλαγές φαίνονται δυσάρεστες με την πρώτη ματιά, αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποιούμε ότι ο χώρος που ανοίξαμε στη ζωή μας επιτρέπει πιο εύκολα κάτι νέο να έλθει.» 
 
11. Είμαστε Ανθρώπινες Υπάρξεις και Όχι Ανθρώπινα Αντικείμενα.

«Στη σημερινή αλλοφροσύνη όλοι σκέφτονται υπερβολικά, ζητούν όλο και περισσότερα και ξεχνούν τη χαρά του απλά να υπάρχεις.» 
 
12. Δεν Είμαστε Μόνο ένα Μυαλό, Αλλά πολύ Περισσότερα.

«Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, έχετε ήδη ολοκληρωθεί. Όταν το συνειδητοποιείτε, αποκτάτε μια ζωηρή ενέργεια γύρω από αυτά που κάνετε.»

«Όταν προσεγγίζετε τα πάντα με λογική, παγιδεύεστε στο χρόνο. Εξαναγκάζεστε να ζείτε σχεδόν αποκλειστικά μέσω της μνήμης και της προσμονής.» 
 
13. Εκεί που Υπάρχει Αληθινή Αγάπη, Δεν Υπάρχει το Εγώ.

«Μια γνήσια σχέση δεν είναι αυτή που κυριαρχείται από το εγώ μέσω της ωραιοπάθειας και της ιδιοτέλειας. Σε μια πραγματική σχέση, υπάρχει μια ανοικτή εκδήλωση προσοχής προς το άλλο πρόσωπο χωρίς να προσπαθούμε να το οικειοποιηθούμε.» 
 
14. Επιδιώξτε να Ζήσετε Αυθεντικά.

«Οι αυθεντικές ανθρώπινες σχέσεις καθίστανται αδύνατες όταν χάνετε τον εαυτό σας υποκρινόμενοι ένα ρόλο

«Ζώντας με μια ψεύτικη εικόνα που έχετε για τον εαυτό σας ή με όσα οι άλλοι απαιτούν από σας ζείτε μια κάλπικη ζωή.» 
 
15. Δε «Βλέπουμε» το Θεό όπως Είναι, Βλέπουμε το Θεό σαν τους Εαυτούς μας.

«Ο άνθρωπος κατασκευάζει το Θεό σύμφωνα με τη δική του εικόνα …» 
 
16. Η Επιδίωξη Είναι το Αντίθετο της Ευτυχίας.

«Μην αναζητάτε την ευτυχία. Αν την ψάχνετε, δεν θα τη βρείτε, γιατί όσα επιδιώκουμε είναι αντίθετα με την ευτυχία. «

«Υπάρχει διαφορά μεταξύ της ευτυχίας και την εσωτερική ειρήνης. Η ευτυχία εξαρτάται από τις περιστάσεις που θεωρούμε θετικές, ενώ η εσωτερική ειρήνη δεν το κάνει.» 
 
17. Ό,τι Δίνεις Παίρνεις.

«Να κάνετε στον εαυτό σας αυτά που κάνετε στους άλλους.» 
 
18. Το Μυαλό Είναι Ένα Θαυμάσιο Εργαλείο, Αν Χρησιμοποιείται Σωστά.
«Το μυαλό είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο, αν χρησιμοποιείται σωστά. Όμως, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται λάθος και αυτό είναι πολύ καταστροφικό. Για να το θέσω με μεγαλύτερη ακρίβεια, δεν είναι τόσο ότι σκεφτόμαστε λανθασμένα, αλλά το ότι συνήθως δεν το χρησιμοποιούμε καθόλου προς όφελός μας. Αντιθέτως συμβαίνει αυτό να μας χρησιμοποιεί. Αυτή είναι η ασθένεια. Πιστεύουμε ότι είμαστε το μυαλό μας και αυτό είναι αυταπάτη. Το μυαλό τείνει να παίρνει τα ινία και να κυριαρχεί πάνω μας». 
 
19. Εάν η Εσωτερική Μας Πηγή είναι Καθαρή, Όλα τα Άλλα θα είναι Αγνά.
«Εάν μπορείτε να να φερθείτε στον εσωτερικό σας κόσμο με τρυφερότητα, ο εξωτερικός θα βρεθεί εκεί που πρέπει. Η πρωτογενής πραγματικότητα είναι μέσα μας, η δευτερεύουσα πραγματικότητα έξω από μας.» 
 
20. Αν οι Δομές του Ανθρώπινου Μυαλού παραμείνουν Αμετάβλητες, θα καταλήγουμε Πάντα να «Δημιουργούμε» τον ίδιο Κόσμο.

«Η ανθρωπότητα είναι αντιμέτωπη με μια ψυχρή επιλογή: Να εξελιχθεί ή να καταστραφεί. … Αν οι δομές του ανθρώπινου μυαλού παραμείνουν αμετάβλητες, θα καταλήγουμε πάντα να ζούμε στον ίδιο κόσμο, στα ίδια δεινά και να κάνουμε τα ίδια λάθη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου