06 Αυγούστου, 2016

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΤΡΙΚ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΕΡΑΝΤΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ



       Θα χρειαστείτε μόνο μερικά κοτσάνια και λίγες πατάτες!

       Μπορείτε να γεμίσετε τη βεράντα σας με τριαντάφυλλα εύκολα και πολύ οικονομικά και σήμερα σας δείχνουμε τον τρόπο. Αν έχετε δοκιμάσει πολλές φορές να μεταφυτέψετε τριαντάφυλλα και δεν τα καταφέρατε, υπάρχει μια πολύ ιδιαίτερη ιδέα για να αποκτήσετε την πιο μυρωδάτη και πολύχρωμη βεράντα χρησιμοποιώντας μερικές πατάτες και κοτσάνια από τριαντάφυλλα.

       Με αυτό το τρικ τα τριαντάφυλλα θα πολλαπλασιαστούν καθώς σε κάθε πατάτα που φυτεύετε θα αναπτυχθούν οι ρίζες της τριανταφυλλιάς και από το κοτσάνι που είναι καρφωμένο πάνω της θα αναπτυχθούν καινούργιες τριανταφυλλιές.


       Γιατί να ακολουθήσετε αυτό το τρικ:
       - Θα πολλαπλασιάσει τα τριαντάφυλλά σας εύκολα και γρήγορα.
       - Αποτελεί την πιο εύκολη μέθοδο αναπαραγωγής τριαντάφυλλων για όσους δυσκολεύονται να μεταφυτεύσουν τριαντάφυλλα στον κήπο ή τη βεράντα τους.
       - Είναι πολύ οικονομικός τρόπος για να γεμίσετε τον κήπο σας με τριαντάφυλλα.
       - Διατηρεί την υγρασία στο κατάλληλο επίπεδο ώστε να αναπτυχθούν εύκολα τα τριαντάφυλλα.


       Βήμα 1ο: Κόψτε τα κοτσάνια Αν έχετε ήδη μια γλάστρα με τριαντάφυλλα στον κήπο σας, κόψτε τα κοτσάνια χωρίς να αφαιρέσετε τα αγκάθια τους. Προτιμήστε κοτσάνια από τριαντάφυλλα που ήδη έχουν ανθίσει.

      Βήμα 2ο: Ρίξτε άμμο Σκάψτε έναν λάκκο στον κήπο σας και ρίξτε άμμο. Αν δεν έχετε κήπο και έχετε βεράντα μπορείτε να κάνετε το ίδιο σε μια γλάστρα. Ρίξτε πρώτα λίγο χώμα και μετά άμμο. Μία λεπτή στρώση και από τα δύο είναι αρκετή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμμο θαλάσσης, διαφορετικά θα βρείτε άμμο σε σακουλάκι στα πολυκαταστήματα με είδη κήπου.



        Βήμα 3ο: Καρφώστε τα κοτσάνια Πάρτε τα κοτσάνια που κόψατε προηγουμένως και καρφώστε τα στις πατάτες. Βάλτε ένα κοτσάνι σε κάθε πατάτα. Για να μπει αρκετά βαθιά το κοτσάνι στην πατάτα χρησιμοποιήστε ένα κατσαβίδι ή ένα καρφί για να ανοίξετε πρώτα μια βαθιά τρύπα στην πατάτα. Όσο πιο βαθιές είναι οι οπές τόσο πιο καλά θα διατηρηθεί η υγρασία στα λουλούδια σας. Άλλωστε ο λόγος που οι μεταφυτεύσεις των τριανταφυλλιών αποτυγχάνουν είναι επειδή δεν διατηρούνται τα σωστά επίπεδα υγρασίας στη γλάστρα.

        Βήμα 4ο: Βάλτε τις πατάτες στη γλάστρα ή στον κήπο Τοποθετήστε τις πατάτες σε μικρή απόσταση μεταξύ τους πάνω στην στρώση από χώμα και άμμο που δημιουργήσατε στον πάτο της γλάστρας και καλύψτε με χώμα. Περίπου το μισό κοτσάνι πρέπει να παραμείνει εκτός χώματος. Ποτίστε τα κοτσάνια και επαναλάβετε το πότισμα τακτικά. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο κήπος ή η βεράντα σας θα έχει αποκτήσει τις πιο όμορφες τριανταφυλλιές.

       Έξτρα tip Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να πετύχει το συγκεκριμένο κόλπο κόψτε τον πάτο ενός ανοιχτού πλαστικού μπουκαλιού και περάστε ένα μπουκάλι σε κάθε κοτσάνι. Αυτό θα λειτουργήσει ως μικρό θερμοκήπιο και θα βοηθήσει τη μελλοντική τριανταφυλλιά σας να αναπτυχθεί.

via spirossoulis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου