18 Σεπτεμβρίου, 2016

Είναι αυτοί που σε κάθε Άσκηση πάνε πρώτοι και φεύγουν τελευταίοι..Χωρίς ποτέ να παρελάσουν και τους αξίζει μόνο μια λέξη : ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

      «ΣΕΜιτζήδες » …Αυτοί που μεταφέρουν απο ψωμί και καύσιμα ,μέχρι Άρματα και Ελικόπτερα! (φώτο)
      Είναι οι αφανείς ήρωες του Στρατού μας και πολλές φορές κάποιοι σχετικοί άσχετοι τους απαξιώνουν …Ξεχνώντας όμως ένα βασικό κανόνα !
      Κανείς Στρατός όσο ισχυρός και αν είναι ,δεν μπορεί να νικήσει αλλά ούτε και να σταθεί άν δεν έχει εφόδια και εδώ έρχεται το Σώμα Εφοδιασμού και Μεταφορών να καλύψει τις βασικές ανάγκες όλων μας !
       ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ  ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ  ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !

Είναι αυτοί που σε μια γωνιά του Στρατοπέδου πίσω απο τα παραπήγματα και πίσω απο τις Παρατάξεις ,ξεφορτώνουν μόνοι τους ταπεινά αλλά τόσο απαραίτητα για την επιβίωση του Στρατού μας …Ψωμί ,λάδι ,τσάι και μια κούτα παστές ελιές !

Είναι όμως και αυτοί που φτάνουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μεταφέροντας πολλές χωρίς συνοδηγούς ,οδηγώντας ολάκερες ώρες Άρματα ,Πυροβόλα και πυρομαχικά …

Είναι αυτοί που έρχονται και απο ψηλά όταν δεν μπορούν να φτάσουν τα οχήματα με το Τάγμα Εναερίων Αποστολών Στρατού να ρίξουν ζωοτροφές ,φάρμακα και γαλέτα στα αποκλεισμένα χωριά μας ,για να επιβιώσουν το βαρύ Χειμώνα οι Πατριώτες και τα ζωντανά τους !

Είναι αυτοί που θα σου φέρουν τις σφαίρες για να συνεχίσεις τον αγώνα όταν θα σου τελειώνουν οι σφαίρες μέσα στο ανάχωμα ,μπροστά στο πολυβολείο !

Είναι αυτοί που σε κάθε Άσκηση πάνε πρώτοι και φεύγουν τελευταίοι..Χωρίς ποτέ να παρελάσουν και τους αξίζει μόνο μια λέξη : ΣΕΒΑΣΜΟΣ!

Στο Σώμα Εφοδιασμού – Μεταφορών έχει ανατεθεί σημαντικό μέρος της ευθύνης της υποστήριξης των Μονάδων και Σχηματισμών του Στρατού Ξηράς, η οποία υλοποιείται:

 Με εφοδιασμό με τρόφιμα, καύσιμα και ελαιολιπαντικά. Ειδικά για τα καύσιμα, το ρεύμα εφοδιασμού πραγματοποιείται με ειδικά βυτιοφόρα καυσίμων, με πετρελαιοφόρα πλοία και βαγόνια, καθώς και με αγωγούς καυσίμων.
 Με μεταφορές υλικών, εφοδίων και κάθε είδους Βαρέως Τεχνικού Υλικού, Πυροβόλων και Αρμάτων, που εκτελούνται με ειδικά οχήματα και αρματοφορείς.
 Με παρασκευή άρτου και διπυρίτη, που παρασκευάζονται σε στρατιωτικά αρτοποιεία.
 Με ανεφοδιασμό από αέρα με εφόδια και υλικά, με τη χρήση Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
 Με τον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και καυσίμων, που πραγματοποιείται στα Χημεία που λειτουργούν σε Μονάδες του Σώματος.

Ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στο Σώμα Εφοδιασμού και Μεταφορών απο τις Σελίδες του Γενικού Επιτελείου Στρατού !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου