11 Νοεμβρίου, 2016

«Μαϊμού» φάρμακα στην Ελλάδα μετά από έλεγχο σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες

«Μαϊμού» φάρμακα στην Ελλάδα μετά από έλεγχο σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
http://www.seleo.gr/
dikaiologitika.gr
«Μαϊμού» φάρμακα, σκευάσματα από το ίντερνετ και παράνομες πωλήσεις φαρμάκων ακόμη και εκτός Ελλάδος, διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΕΟΦ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthview, το Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας του ΕΟΦ διενήργησε ελέγχους σε νόμιμα σημεία διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων (φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), καθώς και σε μη αδειοδοτημένους χώρους σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβάσεις της νομοθεσίας, που δεν περιορίζονται μόνο στο κανονιστικό πλαίσιο των φαρμάκων. Παράλληλα, κατασχέθηκε πλήθος παραστατικών και σκευασμάτων από τα οποία προκύπτουν:
α) αγορές από μη νόμιμες πηγές, μεταξύ των οποίων και το διαδίκτυο,
β) πωλήσεις σε πρόσωπα μη εξουσιοδοτημένα να κατέχουν φάρμακα, εντός και εκτός Ελλάδος,
γ) διακίνηση ψευδεπίγραφων φαρμάκων.
Η διερεύνηση βρίσκεται σε εξέλιξη και ο ΕΟΦ θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις με την ολοκλήρωση κάθε σταδίου, ενώ οι περιπτώσεις που διαπιστώνεται ποινικό αδίκημα θα παραπέμπονται αρμοδίως. Ο ΕΟΦ πρόκειται να βγάλει ανακοίνωση όπου θα εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα διανομής των φαρμάκων «να είναι προσεκτικοί στις εμπορικές συναλλαγές που πραγματοποιούν ελέγχοντας προσεκτικά την προέλευση και τη γνησιότητα των προϊόντων που παραλαμβάνουν, αλλά και τους υποψήφιους αποδέκτες των φαρμάκων».

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/2016/11/blog-post_912.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου