Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Κοτόπουλο με χυλοπίτες (τουτουμάκια) στο φούρνο

Κοτόπουλο με χυλοπίτες (τουτουμάκια) στο φούρνο
Υλικά
• ½ κοτόπουλο ή 4 μερίδες
• 300 γραμ. χυλοπίτες (4 φλυτζ. τσαγιού)
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή περασμένες στο μούλτι
• 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1½ λίτρο νερό

Εκτέλεση



--Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
--Όταν πάρει χρώμα απ᾿ τη μια μεριά, το γυρνάμε απ᾿ την άλλη, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρει χρώμα και το σβήνουμε με το κρασί.
--Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ᾿ τις χυλοπίτες, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό για 15'.



--Μεταφέρουμε προσεκτικά το φαγητό, σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και ρίχνουμε τις χυλοπίτες.
--Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα, στους 180°C στις αντιστάσεις, για 15' με 20' λεπτά περίπου, ώσπου να πιεί τα υγρά του, (αλλά να μην στεγνώσει) και να χυλώσουν οι χυλοπίτες. (Εάν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε).

-- Αν έχουμε καταφέρει να βρούμε χωριάτικο κοτόπουλο, θα χρειαστεί περισσότερη ώρα βράσιμο και περισσότερο νερό. 


ΠΗΓΗ http://ellsyntages.blogspot.gr/2016/11/blog-post_68.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου