04 Νοεμβρίου, 2016

ΤΡΟΜΟΣ και ΔΕΟΣ στην ΤΟΥΡΚΙΑ ! Ανακάλυψαν την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ…

ΤΡΟΜΟΣ και ΔΕΟΣ στην ΤΟΥΡΚΙΑ! Ανακάλυψαν την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ…


Με μια πραγματικά εντυπωσιακή επιχείρηση που προκάλεσε και αντιδράσεις, οι Τούρκοι «ανάστησαν» το ιστορικό και θαυματουργό, όπως το τονίζουν οι ίδιοι, αγίασμα της Παναγίας Φανερωμένης στην περιοχή του Αϊβαλή, μια καθαρά ελληνορθόδοξη περιοχή πριν από την Μικρασιατική καταστροφή.



Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, στην περιοχή Kemalpaşa Mahallesindeki το 126 ετών, όπως καταγράφεται στα χρονικά της περιοχής, θαυματουργό αγίασμα της Παναγίας Φανερωμένης, μετά από ειδικές ανασκαφές ήρθε ξανά στο φως προκαλώντας ιδιαίτερο δέος στους Τούρκους ερευνητές.

Το ερώτημα για την ακριβή τοποθεσία του αγιάσματος και οι έρευνες είχαν αρχίσει, όπως τώρα αποκαλύπτεται, το 2005, αλλά μετά από διάφορες αντιδράσεις οι έρευνες διακόπτονταν και συνεχίζονταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.



Όπως ανάφερε ο καθηγητής του Τμήματος Αρχαιολογικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Αιγαίου που διευθύνει τις έρευνες, Ömer Özyiğit και η σύζυγος του, ειδικός αρχαιολόγος, Suzan Özyiğit, έχουν διατεθεί ήδη 2 εκατομμύρια τουρκικές λίρες για τις ανασκαφές, καθώς το αγίασμα αυτό κρίθηκε ότι είναι εξαιρετικής πολιτιστικής. αλλά και θρησκευτικής αξίας, που θα προκαλέσει την έλευση χιλιάδων Τούρκων και όχι μόνο προσκυνητών.

Εντυπωσιακό είναι και το ιστορικό του αγιάσματος που παραθέτουν οι Τούρκοι, σύμφωνα με το οποίο η ίδια η Παναγία είχε εμφανιστεί σε ένα μικρό κοριτσάκι στο όνειρο του και του υπέδειξε το μέρος όπου του αποκάλυψε ότι θα αναβλύσει το ιερό ύδωρ της. Το κοριτσάκι διηγήθηκε το όνειρο του στους δικούς της και αυτοί το είπαν στο δημοτικό συμβούλιο που αποφάσισαν να πάνε εκεί και να βρουν την πηγή της Παναγίας. Και πράγματι πήγαν στο μέρος εκείνο και αφού έσκαψαν ξεχύθηκε το νερό της Παναγιάς. Στο ίδιο μέρος είχε κτιστεί ο ναός της Παναγίας Φανερωμένης.

Σήμερα η Παναγία Φανερωμένη των Ρωμιών Ορθόδοξων εμφανίστηκε ξανά με το θαυματουργό της αγίασμα, τώρα από… τους ίδιους τους Τούρκους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

ΠΗΓΗ http://www.orthodoxianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου