01 Δεκεμβρίου, 2016

Οδηγίες σε περίπτωση αρπαγής τσάντας και χρήσιμες συμβουλές


Οδηγίες σε περίπτωση αρπαγής τσάντας και χρήσιμες συμβουλές, για την προστασία τής κατοικίας σας!!!

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο τού κοινωνικού και προληπτικού της ρόλου, υπενθυμίζει τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια τών πολιτών με στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες να καταστούν θύματα αρπαγής τσάντας ή οποιονδήποτε άλλων προσωπικών αντικειμένων:

Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήριοι, όταν περπατάτε μόνοι στο δρόμο!!!

Μετά τη δύση τού ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί!!!

Να φροντίσετε να μείνετε μακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόμους!!!
Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά τού πεζοδρομίου και κρατάτε τα προσωπικά σας αντικείμενα (τσάντες κ.τ.λ) πάντοτε κλειστά και προς την πλευρά τού τοίχου!!!

Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά!!!

Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σάς επιτεθεί για να σας πάρει τήν τσάντα σας ή άλλα αντικείμενα!!!

Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα σας ή οτιδήποτε αλλο αντικείμενο κρατάτε εκείνη τη στιγμή, σκεφθείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά!!!
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά τού επιτιθέμενου και τού μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο!!!

Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας, σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός!!!
Επίσης, για την προστασία του σπιτιού σας από διάρρηξη ή κλοπή:

Τοποθετήστε στην κύρια είσοδο τής πολυκατοικίας, μηχανισμό αυτόματου κλεισίματος πόρτας!!!

Κλειδώνετε την κύρια πόρτα ή τίς κύριες πόρτες τού διαμερίσματος µε κλειδαριές ασφαλείας!!!

Κλειδώνετε πάντα όταν φεύγετε, ακόμα κι αν πρόκειται να απουσιάσετε για μικρό χρονικό διάστημα!!!

Μην αφήνετε ποτέ τήν κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγματα και προσέχετε ιδιαίτερα αν σάς ακολουθήσει κάποιος μέσα στο κτίριο!!!

Τα συστήματα ασφαλείας τής κυρίας εισόδου (θυροτηλέφωνο µε οπτική εικόνα), θα πρέπει να σάς επιτρέπουν να αναγνωρίζετε και να ελέγχετε τούς επισκέπτες σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου