13 Δεκεμβρίου, 2016

Ιδανικές ασκήσεις για οστεοπόρωση

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009687787738&hc_ref=NEWSFEED&fref=nf
 
Οι παρακάτω ασκήσεις προτείνονται σε γυναίκες για πρόληψη της οστεοπόρωσης ή με εγκατεστημένη οστεοπόρωση. Πάντα θα υπολογίζεται το βαθμό οστεοπόρωσης σας και την φυσική κατάσταση. Ορισμένες ασκήσεις δεν πρέπει να πραγματοποιούνται γι’ αυτό η άσκηση πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας και πάντα με την επιτήρηση του γυμναστή σας.
1.-Ασκήσεις ενδυνάμωσης: γίνονται με βαράκια ή με μηχανήματα με βάρη και με λάστιχα. Οι ασκήσεις αυτές προσφέρουν μυϊκή ενδυνάμωση και δρουν κατευθείαν στο κόκκαλο και μειώνουν το ρυθμό εξέλιξης της οστεοπόρωσης. Δώστε μεγάλη προσοχή στις ασκήσεις που δυναμώνουν τους μύες που βρίσκονται στο πάνω μέρος των ραχιαίων μυών & ωμοπλάτης, καθώς αυτές βελτιώνουν τη στάση του σώματος και μειώνουν το ρυθμό απώλειας στο πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης.
2.-Αεροβικές ασκήσεις: η πιο απλή μορφή αυτών είναι το βάδισμα, όπου εκτελείται αεροβική άσκηση και τα πόδια υποβαστάζουν το βάρος του σώματος. Άλλες είναι ο χορός, το ανέβασμα της σκάλας, η χρήση του διαδρόμου και άλλων μηχανημάτων στο γυμναστήριο. Αυτές οι ασκήσεις επιδρούν ευεργετικά κυρίως στα πόδια και στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης. Επίσης προσφέρουν προστασία στην καρδιά και το κυκλοφορικό σας σύστημα.
3.-Ασκήσεις ευλυγισίας, οι οποίες προσφέρουν σταθερότητα, καλή στάση και βοηθούν στην αποφυγή μυϊκών κακώσεων. Είναι οι ασκήσεις διατάσεων και πρέπει να γίνονται όταν έχουν ζεσταθεί οι μύες, κυρίως στο τέλος του προγράμματος της γυμναστικής.
4.-Ασκήσεις σταθερότητας και ισορροπίας: είναι όταν στέκεστε στο ένα πόδι, σας προστατεύουν από πτώσεις, αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αποφυγή κατάγματος στη γυναίκα με οστεοπόρωση. άλλη είναι το κολύμπι και η αεροβική γυμναστική μέσα στο νερό, με ευεργετική δράση στο καρδιαγγειακό, είναι μια άσκηση που βοηθά τις περιπτώσεις υπερβολικής οστεοπόρωσης και την αποκατάσταση μετά από κάποιο κάταγμα.
Ασκήσεις που πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε οστεοπόρωση είναι: οι έντονες κινήσεις όπως πηδήματα, τρέξιμο και τζόγκινγκ, καθώς αυξάνουν την πίεση στη σπονδυλική στήλη και τα πόδια και μπορεί να οδηγήσουν τα αδύναμα και οστεοπορωτικά κόκκαλα σε κάταγμα. Γενικώς οι κινήσεις σας πρέπει να είναι αργές και συντονισμένες. Όταν σκύβετε & διπλώνετε η σπονδυλική στήλη & η μέση σας, ασκείται πίεση στους σπονδύλους και αυξάνεται ο κίνδυνος για σπονδυλικά κατάγματα. Αθλήματα που απαιτούν τέτοιες κινήσεις και πρέπει να αποφεύγονται είναι το τένις, το γκολφ, αλλά και κάποιες στάσεις στη γιόγκα.

Dim.Pap.
— στην πόλη Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου