13 Δεκεμβρίου, 2016

Σαουδική Αραβία: Χειροπέδες σε γυναίκα που πόζαρε χωρίς μπούρκα

Σαουδική Αραβία: Χειροπέδες σε γυναίκα που πόζαρε χωρίς μπούρκα στο Twitter
«Μίλησε ανοιχτά για απαγορευμένες σχέσεις της με άνδρες», με τους οποίους δεν είχε συγγένεια

''....που  ειναι  το  δικο μας το  φυτο  που  παντρευτηκε  τον ισλαμιστη-αφεντη  για  γινει  βουλευτινα.....να τα δει αυτα μπας και βαλει μυαλο !''


Η αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβε μια γυναίκα που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία της στην οποία πόζαρε με ακάλυπτο τοπ πρόσωπο, μια τολμηρή κίνηση στην Σαουδική Αραβία.


Στη συντηρητικη αυτη χωρα , που  κυριαρχεί μια αυστηρή και άκαμπτη εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου, είναι ένα από τα πιο περιοριστικά καθεστώτα στον κόσμο για τις γυναίκες, οι οποίες μεταξύ άλλων επιβάλλεται να καλύπτονται με μπούρκα από το κεφάλι ως τα δάχτυλα των ποδιών τους σε δημόσιους χώρους, ενώ δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν και οφείλουν να έχουν την έγκριση ενός άνδρα –ενός προστάτη τους– για να εργασθούν, να ταξιδέψουν ή να παντρευτούν. Δεν μπορούν επίσης να επισκεφτούν μόνες τους ένα εστιατόριο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φαρουάζ αλ Μαϊμάν ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη της γυναίκας χωρίς να αποκαλύψει το όνομα της.

Αρκετοί ιστότοποι όμως την κατονομάσαν, αναφέροντας πως επρόκειτο για την Μαλάκ αλ Σέχρι, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην χώρα όταν περπάτησε σε έναν κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας Ριάντ χωρίς να φορά μπούρκα τον περασμένο μήνα.

Η αστυνομία προέβη στην σύλληψη της για «προσβολή της δημόσιας αιδούς», σημείωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Η ενέργεια αυτής της γυναίκας παραβιάζει τους νόμους αυτής της χώρας», πρόσθεσε, καλώντας σε «τήρηση των διδαχών του Ισλάμ».

Η γυναίκα «ανήρτησε ένα tweet εμφανίζοντας τον εαυτό της να στέκεται χωρίς μπούρκα κοντά σε ένα πολύ γνωστό καφέ στο Ριάντ», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος, κατηγορώντας επίσης την γυναίκα «ότι μίλησε ανοιχτά για απαγορευμένες σχέσεις της με άνδρες», με τους οποίους δεν είχε συγγένεια.

Η γυναίκα, περίπου 20 χρονών μεταφέρθηκε σε μια «φυλακή γυναικών» και για την υπόθεση της θα διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα, τόνισε.

http://www.news.gr/kosmos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου