13 Ιανουαρίου, 2017

Η ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ....

Η  ΨΥΧΗ  ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ  ΣΤΑΧΤΗ....ΚΡΥΒΕΤΑΙ ,ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ  ΒΛΕΠΕΙ , ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ  ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ   ΚΟΝΤΑ  ΤΗΣ  !


Ο  Βετεράνος  Αθλητής – Μαραθωνοδρόμος κ. Παναγιώτης  Δούσης.

     Ο κ. Δούσης γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1933, αλλά ζει στη Σπάρτη από το 1958. Μετά τη συνταξιοδότησή του εντατικοποίησε τη συμμετοχή του σε πανελλήνιους, βαλκανικούς και διεθνείς αγώνες δρόμου μεγάλων αποστάσεων, στους οποίους για δεκαέξι χρόνια ήταν αήττητος. Η συγκομιδή μεταλλίων, μεταξύ των οποίων και τριάντα εννέα χρυσά, είναι μοναδική σε εύρος στα Βαλκάνια. 
   Ο Παναγιώτατος μητροπολιτης Σπαρτης Ευσταθιος, κατά τη διάρκεια της απονομής του επαίνου  την Ανοιξη  του 2014  και γνωρίζοντας το πρόσφατο πρόβλημα υγείας του κ. Δούση, του συνέστησε να εγκαταλείψει τους αγώνες. Ο ίδιος, ωστόσο, παίρνοντας το λόγο, αφού ευχαρίστησε θερμά τον ποιμενάρχη μας για την εξαιρετική τιμή, εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει τη συμμετοχή του στον αθλητικό στίβο.

    Κατα δηλωση του ιδιου του κ.Παναγιωτη Δουση την 08 Ιαν 2017 αφιερωνει τα επαθλα του στο Ασυλο Ανιατων Σπαρτης ''Ο Αγιος Παντελεημων''.


Έσπασε τα χρονόμετρα ο Παναγιώτης Δούσης


  Στον αγώνα όμως είχαμε και την κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ στην κατηγορία 75-79 από τον Παναγιώτη Δούση ο οποίος φανερά συγκινημένος τερμάτισε σε χρόνο 4:11.40. Μάλιστα ο κος Δούσης αντιμετώπισε ένα μυϊκό πρόβλημα 200 μόλις μέτρα πριν από τον τερματισμό, όμως με μεγάλη προσπάθεια τα κατάφερε τελικά παίρνοντας την επίδοση από τον φίλο του και θρύλο των αποστάσεων Χρήστο Βαρτζάκη. ο Κος Δούσης είναι γεννημένος στις 23/9/1933, την ημέρα του αγώνα ήταν δηλαδή 75 ετών 6 μηνών και 6 ημερών.



   Το Κέντρο "Διάπλαση" θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 10.30 π.μ. το Μαραθωνοδρόμο Παναγιώτη Δούση που μετά από αποθεραπεία στο κέντρο επανήλθε στην ενεργό δράση.
Ο 77άχρονος Μεσσήνιος αθλητής έτρεξε στον τελευταίο Μαραθώνιο της Αθήνας και προετοιμάζεται για να τρέξει στο Μαραθώνιο της Ν. Υόρκης υπό την παρακολούθηση της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου