03 Ιανουαρίου, 2017

Η Γαλλία απαγορεύει οριστικά πλαστικά πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα


Στον αντίποδα της απαγόρευσης της Γαλλίας στέκεται η άποψη ότι αυτός ο νόμος αντιτίθεται στους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων.

Στη Γαλλία ψηφίστηκε νόμος ο οποίος ορίζει ότι όλα τα πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπήρουνα θα κομποστοποιηθούν και στο εξής θα είναι φτιαγμένα από υλικά βιολογικής προέλευσης.

Ο νόμος ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή το 2020, είναι μέρος του σχεδίου για την Πράσινη Ανάπτυξη, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που στοχεύει να κάνει τη Γαλλία μία χώρα η οποία αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή.

Παρ΄ όλο όμως που αρκετές οικολογικές ομάδες χαιρετίζουν την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης υπάρχουν άλλες ομάδες οι οποίες διαφωνούν και υποστηρίζουν ότι καταρρίπτει τη δυνατότητα του κάθε πολίτη ή εμπόρου για την ελεύθερη διακίνηση των αγαθών.

Για παράδειγμα η οργάνωση Pack2Go Europe η οποία έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί τους εργοστασιάρχες συσκευασίας δηλώνει ότι θα συνεχίσει να πολεμάει το νέο νόμο της Γαλλίας ελπίζοντας ότι αυτός ο νέος οικολογικός νόμος δεν θα γίνει παράδειγμα και για άλλες χώρες.

http://alexiptoto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου