08 Ιανουαρίου, 2017

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!

ΠΡΩΤΑ  ΕΙΣΕΒΑΛΛΕ  ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΖΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΚ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ !
 ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν Κούρδους στο βόρειο Ιράκ

Ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ βρίσκεται σήμερα σε επίσκεψη στη Βαγδάτη, στα βόρεια της χώρας, τουρκικά μαχητικά επιτέθηκαν και βομβάρδισαν  έντεκα περιοχές στις οποίες πιθανολογείται ότι βρίσκονται μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν- PKK.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού τα τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν 11 περιοχές στην οροσειρά Καντίλ του βόρειου Ιράκ την Παρασκευή μεταξύ των ωρών 6-7 το απόγευμα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «dunyabulteni.net».
 
Ο Γιλντιρίμ στη Βαγδάτη
«Η Τουρκία βρίσκεται στην Μπάσικα του Ιράκ από ανάγκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προς τον Ιρακινό ομόλογό του, Χαϊντάρ αλ Αμπάντι, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Βαγδάτη το Σάββατο, όπως σημειώνει το πρακτορείο Anadolu.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ αναφερόμενος στην παρουσία του PKK στα βόρεια της χώρας, δήλωσε ότι το σύνταγμα του Ιράκ «δεν επιτρέπει επιθέσεις σε γειτονική χώρα για οποιαδήποτε λόγο».
Πρόσθεσε ακόμη ότι μετέφερε το ιρακινό αίτημα για απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από το ιρακινό έδαφος και αυτό υπεγράφη στην τελική δήλωση μεταξύ των δύο πλευρών. Η τουρκική πλευρά τόνισε ότι θα σεβασθεί την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ».
Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για την περαιτέρω οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της μεταφοράς πετρελαίου μέσω της Τουρκίας.
 
http://greeknation.blogspot.gr/2017/01/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου