06 Ιανουαρίου, 2017

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝ ΜΑΛΕΩ





Την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015 η Εκκλησία μας εόρτασε τη μνήμη του Οσίου Θωμά του εν τω Μαλεώ και στη φερώνυμη Ιερά Μονή τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στον πάντα μεστό και μελίρρυτο λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου κάνοντας παραλληλισμούς με τη σημερινή δύσκολη εποχή που βιώνουμε.

Η Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Θωμά θεμελιώθηκε από τον Παναγιωτατο κ. κ. Ευστάθιο στις 7 Ιουλίου 2000, κοντά στον τόπο που ασκήτεψε πριν από 10 περίπου αιώνες ο Όσιος, στην περιοχή του ακρωτηρίου Μαλέα, γνωστή και ως «μικρό Άγιον Όρος». Μάλιστα η Μονή βρίσκεται ακριβώς πάνω από την τοποθεσία όπου ο Όσιος Θωμάς, μετά από προσευχή, έκανε να αναβλύσει πηγή αγιάσματος που διατηρείται μέχρι σήμερα.

Να σημειώσουμε ότι οι εργασίες ανέγερσής ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία του συσταθέντος το 1994, για τον σκοπό αυτό, Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Άγιος Θωμάς ο εν Μαλεώ» και συνεχίζονται, με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως μας και τις προσφορές των πιστών.
http://www.ekklisiaonline.gr/ekklisisiaellados/panigyrise-me-lamprotita-i-i-moni-osiou-thoma-tou-en-ton-maleo/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου