Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Συρία:Ποιός Ελέγχει και Τι Ελέγχει; ΕΥΚΟΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ISIL ΕΛΕΓΧΕΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟ !


Συρία:Ποιός Ελέγχει και Τι Ελέγχει;

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ! ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ  ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΔΕΥΣΗ ΝΕΡΟΥ  ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΥ ΠΕΤΡΕΑΙΟΥ !

Συρία:Ποιός Ελέγχει και Τι Ελέγχει;

Στο χάρτη παρακάτω,καταγράφονται οι διαφορετικές δυνάμεις που ελέγχουν σήμερα τις περιοχές της Συρίας, έπειτα από πέντε χρόνια πολέμου. Το κράτος της Συρίας, το Ισλαμικό κράτος, Κουρδικές ομάδες και πολλές άλλες επαναστατικές ομάδες αντιμάχονται ακόμα για κάποιες από τις πιο σημαντικές περιοχές της χώρας.


Με κόκκινο καταγράφονται οι κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις, που -με την υποστήριξη ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών- κέρδισαν κάποια εδάφη μέσα στους τελευταίους μήνες, απομακρύνοντας τις δυνάμεις του Ισλαμικού κράτους από την Παλμύρα και άλλες περιοχές. 

Στο τέλος του 2016, η κυβέρνηση της Συρίας κατάφερε να καταλάβει και το Χαλέπι,ένα από τα σημαντικότερα πεδία της μάχης.

Με κίτρινο χρώμα σημειώνονται τα εδάφη που κατέλαβαν οι Κουρδικές δυνάμεις στα βόρεια της Συρίας, μειώνοντας έτσι τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού κράτους (με μαύρο).

Στο χάρτη φαίνεται με ανοιχτό μπλε η περιοχή που κατέλαβαν τα τουρκικά στρατεύματα, τα οποία μπήκαν πρόσφατα στη μάχη κατά του Ισλαμικού κράτους, καταφέρνοντας να απωθήσουν τις ομάδες του από την πόλη Τζαραμπλούς.

Τέλος, επαναστατικές δυνάμεις ελέγχουν τις περιοχές με πράσινο χρώμα, ενώ τα εδάφη με μπλε σκούρο βρίσκονται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Jabhat Fateh al-Sham.

Tο Ισλαμικό κράτος δεν χάνει εδάφη μόνο στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ. Εκεί οι Κουρδικές και Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σταδιακά ετοιμάζονται να καταλάβουν το τελευταίο δυνατό σημαντικό οχυρό του Ισλαμικού κράτους, τη Μοσούλη.

 http://epiruscorner.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου