16 Φεβρουαρίου, 2017

13 προϊόντα που σταμάτησα να αγοράζω και εξοικονόμησα χρήματα

13 προϊόντα που σταμάτησα να αγοράζω και εξοικονόμησα χρήματα

13 προϊόντα που σταμάτησα να αγοράζω και εξοικονόμησα χρήματα

Η εξοικονόμηση χρημάτων στο νοικοκυριό μας απασχολεί όλους πάρα πολύ αλλά δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε. Τι θα λέγατε αν ξεκινούσαμε αφαιρώντας 13 προϊόντα από τη λίστα με τα ψώνια μας; Το ξέρω ότι με μια πρώτη ματιά φαίνονται μικρά ή ανούσια όλα αυτά, αλλά μετά από 6 μήνες ή και λιγότερο θα φανεί η διαφορά. Ναι, θα γλιτώσουμε χρήματα!

1. Εμφιαλωμένο νερό

Σταμάτησα να αγοράζω μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό, που μου έπιαναν και χώρο στα ντουλάπια. Επένδυσα εναλλακτικά σε ένα καλό φίλτρο νερού και αυτό αποδείχτηκε τόσο σωτήριο για το πορτοφόλι μου!

2. Έτοιμα dressings για σαλάτες & σαλάτες στο σακουλάκι

Μπορούμε να αναδείξουμε τη σαλάτα μας και χωρίς τα έτοιμα dressings. Μια χαρά απογειώνεται η γεύση ανακατεύοντας ελαιόλαδο, βαλσάμικο και λίγο μέλι στο σέικερ! Εκτός από τα dressings αποφεύγω και τις έτοιμες κομμένες σαλάτες στο σακουλάκι. Η τιμή τους είναι υψηλότερη και η φρεσκάδα τους κρατάει πολύ πολύ λίγο όταν ανοίξουμε το σακουλάκι και μετά. Σκέτη απογοήτευση και σπατάλη.

3. Προτηγανισμένες πατάτες

Γιατί να επιλέξω έτοιμες, κομμένες και κατεψυγμένες πατάτες, αφού μπορώ να έχω φρέσκες πατατούλες νοστιμότερες και πιο υγιεινές; Δεν απορρίπτω τα κατεψυγμένα συνολικά, αλλά ειδικά με τις πατάτες έχω θέμα. Ακόμη και σε ταβέρνα έξω αν μας φέρουν προτηγανισμένες, ξενερώνω. Θεωρώ ότι δεν γλιτώνω χρόνο στο μαγείρεμα (πόσο θα μου πάρει να κόψω 3-4 πατάτες) και σίγουρα μου κοστίζουν περισσότερο.

4. Τριμμένο τυρί

Το τριμμένο τυρί μέσα στη συσκευασία έχει μεγαλύτερη τιμή από το άκοπο. Είναι στην ουσία ένα επιπλέον έξοδο, χάριν της ευκολίας που προσφέρει. Γιατί λοιπόν να μην τρίψουμε μόνοι το τυράκι μας απλά με έναν τρίφτη;

5. Ενεργειακά ποτά & αναψυκτικά

Αν θέλω ενέργεια, θα πιω καφέ. Εξάλλου τα ενεργειακά ποτά είναι ενεργειακά επειδή ακριβώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης. Και ζάχαρη έχουν, πολύ ζάχαρη. Τώρα προσπαθώ να ελαττώσω και τα λοιπά ανθρακούχα αναψυκτικά για τον ίδιο λόγο. Δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας αλλά και υγείας.

6. Μαρμελάδες

Τα τελευταία 3 χρόνια φτιάχνω τις δικές μου μαρμελάδες. Σπιτικές, χωρίς συντηρητικά και ξέρουμε τι βάζουμε τραπέζι μας. Δείτε την συνταγή για μαρμελάδα φράουλα, που είναι και η αγαπημένη μας.

7. Σάλτσες ντομάτας

Και τις σάλτσες ντομάτας ανέκαθεν τις φτιάχναμε μόνες μας οι γυναίκες της οικογένειας. Είναι παράδοση. Φτιάχνουμε μάλιστα πολλά κιλά, για να βγάλουμε έναν ολόκληρο χειμώνα. Κι έχει άλλη νοστιμιά το φαγητό με τη σπιτική σάλτσα.

8. Συσκευασμένα κουλουράκια, κέικ ή μάφινς

Είναι νόστιμα αλλά και εντελώς επεξεργασμένα, γεμάτα συντηρητικά. Μας εξοικονομούν ίσως χρόνο και κόπο, αλλά σίγουρα δεν μας εξοικονομούν χρήματα. Προσπάθησα πολύ (γιατί είναι πειρασμός) και κατάφερα τελικά να τα βγάλω από τη λίστα με τα ψώνια.

9. Μίξεις μπαχαρικών

Μεγάλο τρικ οι μίξεις μπαχαρικών. Πληρώνεις ακριβότερα το βαζάκι λες και δεν μπορείς να φτιάξεις μια δική σου μίξη. Και να βάλεις ότι θέλεις εσύ μέσα.

10. Φιλεταρισμένο ή παναρισμένο κοτόπουλο

Μεγάλη προσοχή. Το φιλεταρισμένο κοτόπουλο είναι ακριβότερο από το να αγοράσεις ένα ολόκληρο πουλερικό. Έμαθα να το φιλετάρω μόνη μου και τέλος. Αποφεύγω επίσης και τα παναρισμένα. Αυγό, φρυγανιά κι έτοιμο το σνιτσελάκι να βουτήξει στο τηγάνι.

11. Κατεψυγμένη πίτσα

Εύκολη λύση θα μου πείτε η κατεψυγμένη πίτσα για ένα γρήγορο γεύμα. Κι όμως με αυτή τη συνταγή για ζύμη πίτσας θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο τελικά να ετοιμάσουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο τη δική μας. Γιατί οποιαδήποτε επαφή ανθρώπινου χεριού στη διαδικασία παραγωγής ενός προϊόντος σημαίνει προσθήκη συντηρητικών από τη μία και αυξημένη τιμή από την άλλη.

12. Καθαριστικό πατώματος

Από τότε που δοκίμασα αυτή την οικολογική λύση για το πάτωμα του σπιτιού, δεν θέλησα ξανά να αγοράσω χημικό προϊόν. Δείτε τα υλικά και πως θα φτιάξετε κι εσείς το καθαριστικό πατώματος. Όλες οι επιφάνειες θα λάμψουν το ίδιο και καλύτερα.

13. Καθαριστικό γενικής χρήσης

Με φυσικά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε κι ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Το προτιμώ ειδικά για ευαίσθητες επιφάνειες, όπως οι πάγκοι της κουζίνας. Αναλυτικά η συνταγή για το DIY καθαριστικό γενικής χρήσης.
Αυτά ήταν τα 13 προϊόντα που αποφάσισα και έβγαλα από τη λίστα μου με τα ψώνια. Σας προτείνω να κάνετε το ίδιο και περιμένω τις εντυπώσεις σας. Είδατε διαφορά στο πορτοφόλι;

Your Turn!

Αν έχετε να προσθέσετε κάτι ακόμη ή απλά να μοιραστείτε τη δική σας εμπειρία, αφήστε το προσωπικό σας σχόλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου